Първата голяма изненада на Мондиал 2022 вече стана факт и Саудитска Арабия успя някак да обърне и победи Аржентина в първия мач от групата им.

Мондиал 2022, Бакайо Сака и защо футболистът прави дупки в чорапите си

Защо Бакайо Сака излиза на терена с дупки в чорапите си

За всичко си има обяснение

Никой не очакваше подобен развой, защото аржентинците са спрягани за едни от фаворитите за спечелването на Световното първенство по футбол, което тази година се провежда в Катар. Но тази победа на Саудитска Арабия може и да не е толкова изненадваща и неочаквана.

Не и ако погледнем треньора им - Ерве Рьонар. Името му може и да не говори много на повечето хора, но запалените футболни фенове знаят доста за него. Рьонар започва треньорската си кариера в родната Франция, а след това поема английския Кеймбридж.

Там обаче нещата не се развиват кой знае колко добре и той е уволнен. След още няколко не кой знае колко успешни години като треньор е назначен за помощник-треньор на Гана. Но през 2008 г. идва и големият пробив. Тогава Ерве Рьонар поема националният отбор на Замбия.

Мондиал 2022, японските фенове и как са останали, за да почистят боклука от стадиона

Японските фенове отново показаха класата си

Фенове за пример

И през 2012 г. постига немислимото - донася на страната първата в историята ѝ Купа на Африканските нации. Този успех далеч не е случаен, защото Рьонар повтаря успеха и през 2015 г. печели отново купата, но този път със състава на Кот д'Ивоар.

Нещо, което го прави първият треньор в историята, който успява да спечели Купата на Африканските нации с две различни страни. А през 2018 г. успява да изведе Мароко до първо участие на Световно първенство от 20 години.

Мондиал 2022, братята Азар, Аю, Ернандес и Уилямс и участието им на Световното първенство по футбол в Катар

Братята, които ще играят на Мондиал 2022

И кои братя ще играят за две различни страни

През 2019 г. Ерве Рьонар поема ново предизвикателство, ставайки треньор на Саудитска Арабия. И ако класирането за Мондиал 2022 не е чак толкова впечатляващо, то победата над Аржентина със сигурност е. А и е поредното доказателство, че французинът обича да вдъхва свеж порив на отбори, считани за аутсайдери.