В последните години Саудитска Арабия впечатлява с огромния си подем, иновативните проекти в различни сфери и по-либералния курс, който ислямската страна поема. А поредното доказателство за него е много красиво и се казва Руми Алкахтани.

Саудитска Арабия, The Line и Aquellum - мегапроекти, каквито светът не е виждал досега

Един обърнат небостъргач в планина и два успоредни, дълги 170 км - архитектурните чудеса на Саудитска Арабия

Дали ще се превърнат в реалност

27-годишният модел от Рияд е настоящата Мис Саудитска Арабия и ще бъде първата представителка на страната на Мис Вселена. Нейното участие тази година е истински прецедент в историята на конкурса за красота, но сме сигурни, че може да е първата, но няма да е и последната.

Алкахтани се похвали с постижението, което е не само нейно лично, но и на всички нейно сънароднички, в профилите си в социалните мрежи. Миската позира със знамето на страната и в елегантна рокля, а на главата й блести красива тиара. 

Руми има още няколко спечелени титли през годините, но сега гледа към най-важната, за която ще се състезава. Тя е завършила дентална медицина, знае английски, френски и арабски, но се занимава основно с модни ангажименти.

Освен Саудитска Арабия, на тазгодишното издание на Мис Вселена, което ще се проведе в Мексико през септември, за пръв път ще има и представителка на Иран. А решението ислямската страна да участва в конкурса е поредният жест към нежния пол, който принц Мохамед бин Салман прави по време на управлението си.

Апасра Хонгсакула - Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30

Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30

Когато остаряваш, но изобщо не ти личи

Той първо им разреши да шофират, да присъстват на публични спортни събития и концерти и да си вадят паспорт без да е необходимо да имат свой мъж покровител. И въпреки че някои граждани са против непрекъснатите стъпки към либерализация и загърбване на старите норми, изглежда това е пътят, който Саудитска Арабия ще следва и в близко бъдеще, пише Independent.