До началото на следващото издание на Световното първенство по футбол остават повече от две години, но това не означава, че FIFA не работи по организацията на турнира.

Мондиал 2026, САЩ, Канада, Мексико и градовете, в които ще се играят мачовете

След 1994 г. САЩ отново ще е домакин на световно първенство

Ето в кои градове ще се играе футбол след четири години

Вече знаем, че Мондиал 2026 ще се проведе на територията на цели три страни - САЩ, Канада и Мексико. Като още през 2022 г. бе обявено, че именно в САЩ ще се проведат най-много мачове в най-много градове.

Знаехме, че нито един от стадионите от 1994 г., когато САЩ бе домакин, не влиза в сметките, но нямахме представа и на кои точно ще се играят мачове. Е, от FIFA обявиха официално както това, така и програмата на мачовете.

Всичко ще започне в Мексико на Estadio Azteca, където на 11 юни ще се изиграе мачът на откриването. Малко по-късно същия ден, отново в Мексико, на Estadio Guadalajara ще се състои и вторият мач. Estadio BBVA пък е третият стадион в Мексико, на който ще се играят мачове.

След това турнирът се пренася в Торонто, Канада, където на BMO Field ще се изиграе третият мач от Мондиал 2026. И едва четвъртият двубой ще бъде в САЩ и по точно на SoFi Stadium в Лос Анджелис.

Другият стадион в Канада, на който ще се играят мачове, е BC Place във Ванкувър. Ето и кои ще са стадионите в САЩ, които ще приемат мачове от Мондиал 2026. Mercedes-Benz Stadium в Атланта, Gillette Stadium в Бостън, AT&T Stadium в Далас, NRG Stadium в Хюстън, Arrowhead Stadium в Канзас.

Maчове ще има и на Hard Rock Stadium в Маями, Lincoln Financial Field във Филаделфия, Levi's Stadium в Калифорния и Lumen Field в Сиатъл. Големият финал на 19 юли пък ще се изиграе на MetLife Stadium в Ню Джърси, който има капацитет от над 82 000 седящи места.