След като спечели Световното първенство по футбол с Аржентина, феновете на Лео Меси смятат, че това вече е достатъчно, за да се сложи край на спора кой е по-добър - той или Кристиано Роналдо.

Мондиал 2022, Google Search, Сундар Пичай и новината за високия трафик по време на финала

Финалът на Мондиал 2022 превъртя и Google

Целият свят се е вълнувал от едно нещо

Просто защото Меси не само че има повече спечелени Златни топки от португалеца, но и защото успя да завоюва и последния голям липсващ в неговата кариера трофей. Вълнението на хората е толкова голямо, че дори придоби измерението на рекорд.

От Daily Mail разбираме, че постът със снимки, споделен от Лео Меси в Instagram, на които се вижда, че е с купата, се е превърнал в най-харесвания в социалната мрежа, споделен от спортист. Към момента той е харесан от над 55 милиона акаунта.

По този начин аржентинецът изпреварва за пореден път Роналдо. До момента именно португалецът държеше първото място в това отношение. Преди старта на Мондиал 2022 Кристиано Роналдо сподели снимка с Меси от рекламната кампания на Louis Vuitton, която бе харесана от над 42 милиона акаунта.

Въпреки това, португалецът все още може да се похвали, че е най-следваният човек в Instagram с 519 милиона последователи. Докато тези на Меси са 401 милиона. Но аржентинецът е на път да свали от първото място най-харесваната снимка в Instagram въобще.

Това е снимка на яйце, споделена от Крис Годфри през 2019 г., която има над 56 милиона харесвания. Та, и този рекорд се пече...