Това Световно първенство по футбол ще се запомни с изненадващите резултати, но и с историческото класиране на Мароко за полуфиналната фаза.

Мондиал 2022, Мароко срещу Испания и как един учител е станал милионер

Учителят, който стана милионер благодарение на Мондиал 2022

Ето така се залага

Няма как да не кажем, че технологиите имат сериозен пръст във всичко случило се. Достатъчно е да си припомним всички отменени заради засади голове. Или пък вторият гол на Япония срещу Германия в груповата фаза, при които много хора бяха убедени, че топката е напуснала терена.

Е, не беше и това го знаем благодарение на сензора в топката, който отчита не само всяко едно докосване до нея, но и засича с много голяма точност местоположението ѝ. Иновациите на Мондиал 2022 обаче не спират дотук, защото полуфиналите и финалът ще бъдат играни с изцяло нова топка.

Al Hilm, което на арабски означава мечтата, отново е дело на adidas и ще замени топката, с която се играха всички срещи до момента - Al Rihla. Новата топка ще разполага с абсолютно всички екстри, с които и старата.

От FIFA твърдят, че всеки един детайл по Al Hilm е помислен внимателно и това ще бъде първата топка, използвана на полуфинали и финал на световно първенство, при направата на която са използвани само мастила и лепила на водна основа.

Цветовете на топката също не са никак случайни, защото текстурираният златен цвят, който е и основен, е вдъхновен не само от цвета на трофея, за който отборите ще се борят, но и от цвета на пустините в региона на Доха.

Мондиал 2022, adidas, Al Rihla и защо високотехнологичната топка има нужда от зареждане

Защо топките на Мондиал 2022 се зареждат

Al Rihla е много повече от футболна топка

В цветовете на Al Hilm е вплетена и шарката от знамето на Катар. Според FIFA топката отразява силата на спорта и футбола да обединяват света.