Катар наложи строги правила относно облеклото за Световната купа. Посетителите са посъветвани да покриват раменете си и да избягват къси поли. Има високи глоби и дори затвор за феновете, които показват телата си.

Мондиал 2022, милиардите, които са похарчени за него и какъв ще бъде наградният фонд на турнира

Милиардите, които Мондиал 2022 е струвал на Катар

За какво са били изхарчени и какъв ще бъде наградният фонд

Хърватката Ивана Нол обаче решава да рискува, като наруши правилата многократно. На мача между Хърватия и Япония тя се появи в доста предизвикателно облекло, което накара футболните запалянковци (и не само) дни наред да говорят за нея. 

Бившата мис Хърватия се погрижи всички погледи да бъдат насочени към нея с привличащ вниманието провокативен тоалет, докато подкрепяше страната си на Световното първенство в Катар преди броени дни.

Моделът и дизайнер, на 30 г., привлече вниманието с къс топ с дълбоко деколте в червено и бяло (цветовете на националния отбор на страната ѝ), които комбинира със синя дънкова мини пола и високи ботуши.

Извън стадиона на Ал Джануб, красавицата говори пред телевизионни екипи, показвайки подкрепата си за своята страна. В профила си в Instagram Нол сподели серия от бляскави снимки със своите 1.3 милиона последователи.

Според Daily Mail Нол е обявена за най-сексапилната фенка на Световното първенство, след като преди това се появиха нейни секси снимки, на които се вижда как се разхожда из Катар с бански костюм, нарушавайки няколко местни правила. 

Коментирайки потенциалния културен сблъсък, Нол казва: "Първо си мислех, че ако Световното първенство се провежда там (Катар), със сигурност ще ни позволят всичко, за да го направим удобно за всички фенове без никакви ограничения. Тогава чух за правилата и бях шокирана. Дрескодът забранява показването на рамене, колене, корем и всичко останало и аз си казах: "О, Боже, дори нямам дрехи, които да покрият всичко това."

"Бях супер ядосана, защото ако не съм мюсюлманка и ако ние в Европа уважаваме хиджаб и никаб, мисля, че те също трябва да уважават нашия начин на живот, нашата религия. В крайна сметка аз нося рокли, бикини, защото съм католичка от Хърватия, която е тук заради Световната купа", продължава хърватката.

Моделът добавя още, че когато е пристигнала  е била изненадана, че катарците не създават проблеми с обличането, позволяват на гостите да носите всичко, което искат - освен в правителствени сгради, което според нея в крайна сметка е чудесно.

На въпрос дали смята, че има някакъв риск да бъде арестувана, Нол казва: "Никога не се страхувам от нещо подобно".

Мондиал 2022, "Тетрадката", Оливие Жиру, Килиан Мбапе и подигравките към двамата

Защо всички се смеят на Оливие Жиру и Килиан Мбапе

Сцена като от романтичен филм

Моделът влезе в заглавията през 2018 г. с избора си на тоалети на Световното първенство в Русия. По всичко личи, че хърватката обича да привлича вниманието, независимо в коя точка на света се намира.