Едно от нещата, които за момента ни изненадва най-много на Мондиал 2022, е от победата на Саудитска Арабия над Аржентина.

Мондиал 2022, японските фенове и как са останали, за да почистят боклука от стадиона

Японските фенове отново показаха класата си

Фенове за пример

А изненадата идва най-вече заради факта, че аржентинците бяха спрягани за един от фаворитите за спечелване на Световното първенство по футбол.

За момента друг от фаворитите, Англия, не допуска изненади. Тимът, воден от Гарет Саутгейт, спечели първия си мач от групите срещу Иран доста убедително, отбелязвайки цели шест гола във вратата на съперника. Сред всички голмайстори най-много се отличи Бакайо Сака.

Снимка 596097

Източник: GettyImages

Футболистът на Арсенал записа два гола, с което задмина една от легендите на английския футбол - Уейн Руни. Бившият играч на Манчестър Юнайтед има едва един гол на световни първенства, докато Сака вече има цели два.

И в мача с Иран направи впечатление, че футболните чорапи на нападателя са скъсани в задната си част. Картина, която сме свикнали да виждаме при много груба игра срещу някой. Но чорапите на Сака са скъсани не от подобен маниер на игра, и не само в този мач.

Снимка 596099

Източник: GettyImages

От The Sun разбираме, че всъщност това е съвсем нарочно и самият футболист прави дупки в чорапите в областта на прасеца. А причината е, че по този начин цели да намали напрежението в прасците си, които по време на мач се натоварват, но изпитват и допълнително напрежение от стегнатите чорапи.

Мондиал 2022, Кристиано Роналдо, Лео Меси и секси половинките на футболистите

Секси половинките на Мондиал 2022

Не само футболът ще бъде привлекателен за гледане

Според goal.com, Сака не е единственият, който го прави. Кайл Уолкър също е прибягвал до този метод. Просто защото при футболистите с по-изявена мускулна структура на краката вероятността от схващания, причинени от ограничението, което чорапите създават, е доста вероятно. В мача с Иран направи впечатление, че и Джуд Белингам също бе прибегнал до отварянето на дупки в чорапите си.