Футболът е велика  и непредвидима игра, в която понякога и уж изявените фаворити могат да загубят от най-неочаквания съперник. Точно както се случи в мача между Аржентина и Саудитска Арабия.

Мондиал 2022, Саудитска Арабия, Rolls Royce Phantom и подаръкът, който ще получат футболистите

Щедрият подарък, който футболистите на Саудитска Арабия ще получат

Не всеки ден побеждават Аржентина

В първия мач на двата отбора на Мондиал 2022 се очакваше, че аржентинците с лекота ще победят непретенциозния отбор на Саудитска Арабия. Но това не се случи и дори загубиха.

Малко след историческата победа се появиха информации, че Мохамед бин Салман е бил толкова развълнуван от победа, че е решил да подари на футболистите на страната по един чисто нов Rolls Royce Phantom. Подарък, който малко футболни федерации въобще могат да си позволят.

Оказва се обаче, че това не е така. Според Ney York Post, цялата тази информация е тръгнала от пакистански зъболекар, който я е публикувал в Twitter. Запитан дали наистина футболистите му ще получат чисто нова кола, Ерве Рьонар е категоричен, че няма нищо подобно.

Треньорът на националния отбор на Саудитска Арабия по футбол твърди, че страната има сероизна футболна федерация и министерство на спорта, и в момента не е времето да се занимава с подобни неща. Рьонар е категоричен, че единствената им цел и фокус сега е излизане от групата.

Мондиал 2022, Ерве Рьонар, Саудитска Арабия и защо всички говорят за треньора

Треньорът, за когото всички говорят

Ерве Рьонар отново показа на какво е способен

Информацията за подаряването на 26 автомобила Rolls Royce бе отречена и от Салех Ал-Шехри. Нападателят на Саудитска Арабия заяви, че са в Катар, за да служат на родината си и това е тяхната награда.