Стартът на Мондиал 2022 вече бе даден, като в откриващия мач Еквадор доста убедително спечели над домакините от Катар. Но най-интересното тепърва предстои, защото има още много мачове до края.

Мондиал 2022, Кристиано Роналдо, Лео Меси и секси половинките на футболистите

Секси половинките на Мондиал 2022

Не само футболът ще бъде привлекателен за гледане

Разбира се, всички футболни фенове се вълнуват за това дали отборът, на който симпатизират, ще успее да достигне до финал и грабне титлата. Но интересното на това световно ще бъде, че ще видим няколко братя, които ще се състезават рамо до рамо за родината си.

Има обаче и двама, които ще защитават цветовете на две различни страни. Ето и кои са братята, участващи на Мондиал 2022.

Братята Азар

През последните две години Еден Азар определено не може да се похвали, че е в най-добрата си спортна форма. Изявите му не са толкова впечатляващи, колкото бяха преди това, но въпреки това той отново ще бъде част от националния отбор на Белгия.

До момента неговият брат Торган винаги е оставал в сянката на брат си и неговите успехи. Но през този сезон игровите му минути са значително повече от тези на звездата на Реал Мадрид. Но това няма особено значение, защото знаем, че на Световното всеки може да блесне и да се превърне в герой за родината си. А в случая на Еден и Торган Азар братята ще се опитат да помогнат на Белгия да спечели колкото се може повече мачове.

Братята Аю

За поредна година националният отбор на Гана ще възлага големи надежди на Джордан и Андре Аю. Въпреки че са вече 30-годишни, двамата си остават сред основните играчи, на които се разчита.

Андре Аю може и да по-опитен и с една година по-голям от брат си, но вече повече от година се състезава в първенството на Катар, което определено не се слави сред най-силните в света. Докато Джордан Аю играе за Кристал Палъс в Английската висша лига.

Братята Ернандес

През последните няколко дни националният отбор на Франция понесе няколко удара с новините, че основните футболисти като Карим Бензема няма да могат да участват на Мондиал 2022 заради контузии. Е, това пък е идеален шанс за Лукас и Тео Фернандес да блеснат.

Макар и да са на 25 и 26 години, двамата играят в едни от най-големите отбори в Европа. Лукас Ернандес от 2019 г. е част от Байерн Мюнхен. Пак оттогава брат му Тео Ернандес защитава цветовете на Милан. А с оглед на големите отсъстващи в състава на Франция, братята Ернандес може би ще бъдат натоварени с повече отговорности.

Братята Уилямс

И да си дойдем на думата. Последните братя, на които ще обръщаме внимание, са може би и най-интересни. По простата причина, че ще се състезават за две различни страни.

Инаки Уилямс е взел решението да защитава цветовете на Гана - родината на техните родители. Докато неговият по-малък брат Нико Уилямс ще даде най-доброто от себе си за Испания.

Интересното е, че и двамата направиха дебютите си за националните отбори, с които ще играят на Мондиал 2022, едва през септември.