След Мондиал 2022 празненствата в Аржентина едва ли ще спрат скоро. Като в социалните мрежи е пълно с видеа, на които се виждат как хиляди хора са излезли по улиците на Буенос Айрес.

Мондиал 2022, Лео Меси, Кристиано Роналдо и рекордът за най-харесвана снимка в Instagram

Лео Меси продължава да чупи рекорди

Не само на терена

Радостта е голяма, защото това е трета световна титла за страната и първа от над 30 години. Но аржентинците и Лео Меси имат още един повод за празнуване. Вчера обърнахме внимание на факта, че футболистът е на крачка от счупването на рекорда за най-харесван пост в Instagram.

Е, вече не е на крачка, а направо си го подобри. Постът, споделен от Меси, който съдържа няколко снимки от спечелването на титлата в Катар, вече официално е най-харесваният в социалната мрежа. За малко над два дни той е събрал над 68 милиона харесвания.

И по този начин направо отвява досегашният лидер в това отношение - яйцето. Постът, споделен през януари 2019 г., има над 57 милиона харесвания. Интересното при него е, че бе създаден, за да се подобри рекордът на Кайли Дженър за най-харесвана снимка, който тогава държеше първото място с 18 милиона харесвания.

Е, хората доказаха на Дженър, че едно яйце може да е по-харесвано от нея, но пък Лео Меси за пореден път доказа, че не само е един от най-великите спортисти в историята, но и един от на обичаните. А още един пост на аржентинеца може да направи фурор.

Мондиал 2022, Google Search, Сундар Пичай и новината за високия трафик по време на финала

Финалът на Мондиал 2022 превъртя и Google

Целият свят се е вълнувал от едно нещо

Преди ден той сподели серия от снимки в профила си, на които се вижда как се събужда до купата от Мондиал 2022. И за 24 часа този пост е харесан от близо 47 милиона акаунта. Само още малко над 10 милиона харесвания и Лео Меси ще може да се похвали, че негови са първите два най-харесвани поста в Instagram.