Царствено ли е да имаш собствена марка мармалади и конфитюри? Оказва се, че да. Или поне на такива мисли ни навежда решението на Меган Маркъл първият продукт от новосъздадения й лайфстайл бранд да е ягодов мармалад.

Мармаладът на Меган Маркъл 2: откъде са ягодите в него

Мармаладът на Меган Маркъл 2: откъде са ягодите в него

И звездите, които подкрепиха начинанието на херцогинята

American Riviera Orchard, както се казва компанията на съпругата на принц Хари, ще предлага още сервизи и прибори, аромати за дома, книги с рецепти, като се очаква официалното лансиране на продуктите да се случи "през пролетта".

Невинните на пръв поглед бурканчета с мармалад обаче се оказаха провокатор на много коментари и дори ответно действие от страна на Бъкингамския дворец. Не толкова добре известен факт е, че кралското семейство продава различни продукти на пазара, произведени в някои от многобройните кралски имоти.

Магазинът на Бъкингамският дворец менажира продукцията от Бъкингам, двореца Уиндзор, както и замъка Холирод. А един от продуктите е ягодов мармалад. Именно на него дворецът избра да обърне внимание в Instagram профила си на 25 април - няколко дни след появата на мармалада на Меган по социалните медии.

"Нашият ягодов мармалад е направен само от най-хубавите плодове и може да сервира по различни начини", пише в текста към видео, на което виждаме продуктът да бъде намазван на препечени филийки, кроасан и два вида други сладкиши.

Бурканче от мармалада на Бъкингамския дворец, върху чийто етикет стои кралският герб, струва 3.95 британски паунда. Меган Маркъл все още не е съобщила цената на ягодовия мармалад на American Riviera Orchard.

Бившият кралски кореспондент на ВВС Майкъл Коул смята, че съпругата на принц Хари може да се опита да продава "лимитираната серия" мармалади за 200 долара бурканчето. Дали ще се окаже прав тепърва ще разберем.