Въпреки че изминаха доста часове от края на финала на Мондиал 2022, сме напълно сигурни, че футболните фенове все още говорят за случилото се.

Мондиал 2022, Емилиано Мартинес, Лео Меси и за какво говорят всички след финала

За какво говорят всички след финала на Мондиал 2022

Купата е за Аржентина

И това е напълно нормално, защото Аржентина и Франция спретнаха един наистина зрелищен финал, изпълнен с обрати, който ще се помни дълго.

Феновете на Лео Меси пък напълно заслужено ликуват, защото техният любимец най-после успя да спечели последния голям и значим отборен трофей, който до момента му се изплъзваше. Именно на церемонията по награждаването обаче се случи нещо, което озадачи доста хора. И не, не говорим за причудливите жестове на Емилиано Мартинес след като получи наградата за най-добър.

Снимка 599955

Източник: GettyImages

Всъщност тази дреха се нарича бишт и в арабския свят е традиционна за мъжете. Тя обаче не е за ежедневна употреба, а се облича при специални поводи и церемонии като сватби например. Но носенето ѝ е свързвано и с кралски особи и духовници.

Мондиал 2022, Сиалкот, Пакистан, футболните топки и къде се произвеждат по-голяма част от тях

Градът, в който се произвеждат 70% от футболните топки

Включително тези, използвани на Мондиал 2022

И понеже досега Световното първенство по футбол не се е провеждало в тази част на света, е напълно нормално да не сме запознати с тези обичаи. Но е факт, че за първи път капитанът на отбора-победител носи традиционна за страната дреха по време на награждаването.