Саудитска Арабия навлиза все по-сериозно в спорта и поне към момента се вижда как парите отварят абсолютно всички врати.

Арина Сабаленка след  Australian Open -  кой е Константин Колцов, мъжът до тенисистката

Кой е мъжът до Арина Сабаленка

17-годишната разлика във възрастта не е проблем

От футбола през голфа, та дори до тениса. В края на миналата година стана ясно, че Саудитска Арабия имат намерението да организират турнир, който да привлече най-добрите тенисисти в света. И сега разбираме, че това ще се случи.

Six Kings Slam ще бъде по-скоро с демонстративна цел, защото ще се проведе през месец октомври, когато програмата на ATP тура е все още в ход. И в него участие ще вземат шестимата най-добри тенисисти в момента - Новак Джокович, Карлос Алкарас, Рафаел Надал, Даниил Медведев, Яник Синер и Холгер Руне.

Снимка 645896

Източник: GettyImages

Единствено Руне до момента не е печелил турнир от Големия шлем, но до октомври това може да се промени. Six Kings Slam ще се проведе по време на фестивала Riyadh Season, който е финансиран от държавата и съвместява много спортни и развлекателни събития.

Саудитска Арабия, The Line и Aquellum - мегапроекти, каквито светът не е виждал досега

Един обърнат небостъргач в планина и два успоредни, дълги 170 км - архитектурните чудеса на Саудитска Арабия

Дали ще се превърнат в реалност

Засега не са обявени точни дати, но се очаква да има голяма доза критика към турнира, защото точно през октомври буквално няма свободни седмици от ATP програмата. Сред турнирите са и задължителни такива като Shanghai Masters и Paris Masters.

Григор Димитров и какво сподели тенисистът за кариерата си пред bTV

Мисли ли Григор Димитров за края на кариерата си

Каква е голямата му мечта в тениса

Това означава, че шестимата тенисисти ще трябва да изберат кой турнир от ATP да пропуснат, за да участват в Six Kings Slam, за който все още няма информация за формата. А тази новина идва само дни след като Рафаел Надал стана посланик на тенис федерацията на Саудитска Арабия.

Саудитска Арабия променя не само футбола, но и спорта

Ще купи ли Саудитска Арабия футбола (и спорта като цяло)

Граници тук няма

В страната се провеждат и финалите на ATP Next Gen, който събира най-добрите играчи в света до 20-годишна възраст, пише Eurosport. Миналата година дори Саудитска Арабия беше на косъм от това да стане домакин и на WTA Finals при жените.

В крайна сметка, Мексико спечли. Мартина Навратилова, която има 18 титли от големия шлем, наскоро изрази мнението си пред Washington Post относно това именно Саудитска Арабия да приеме финалите при жените.

Онс Жабер на Australian Open - какво породи критиките към екипа й

Как екипът на една тенисистка стана повод за подигравки

Онс Жабер понесе не само загуба от Мира Андреева, но и критики

Според нея това ще бъде крачка назад за женския тенис, имайки предвид какво е положението с правата на жените в страната. Онс Жабер, която най-високо класираната арабка в тениса, обаче смята, че това е добра идея.