"Muchachos, ahora nos volvimos a ilusionar" е името на неофициалния химн на това Световно първенство за Аржентина и всички фенове на аржентинците, включително тези, които дори не говорят испански.

Написаната от фен песен, включва препратки към футболните звезди Диего Марадона и Лионел Меси, както и към исторически събития. Песента също така отдава почит на аржентинските войници, които са се сражавали във войната за Фолкландските острови през 1982 г.

"Muchachos, ahora nos volvimos a ilusionar" звучеше навсякъде. На стадионите, в съблекалнята на националния отбор, на всяка среща на аржентинците в Катар и във всички социални медийни платформи.

"Песента е много въздействаща. Кара те да се чувстваш много емоционален. Това е тенденция в социалните мрежи и затова се опитвам да чета текстовете и да ги науча", казва пред BBC Mundo Омар ал Бадрани, който е от Саудитска Арабия, но е луд фен на Аржентина.

Мондиал 2022, Сиалкот, Пакистан, футболните топки и къде се произвеждат по-голяма част от тях

Градът, в който се произвеждат 70% от футболните топки

Включително тези, използвани на Мондиал 2022

Песента беше пусната няколко дни преди Световното първенство и вече има повече от 12 милиона гледания в YouTube. 

Снимка 599975

Източник: GettyImages

Известни със своята креативност, когато измислят песни, за да подкрепят своите отбори, авторите обикновено са анонимни. Но не и в този случай. Авторът е Фернандо Ромеро, фен на аржентинския Racing Club, който адаптира стара песен на поп групата La Mosca от 2003 г. Той прави това след смъртта на Марадона и триумфа на Аржентина в Копа Америка срещу Бразилия на стадион Маракана в Рио де Жанейро.

"Почувствах, че Диего е с нас и ми хареса идеята да го включим в песен, която да пеем с феновете", разказва Ромеро.

Снимка 599977

Източник: GettyImages

Самият Меси признава в интервю за Olé, че това е любимата му песен от всички, излезли след този турнир.

Мондиал 2022, Емилиано Мартинес, Лео Меси и за какво говорят всички след финала

За какво говорят всички след финала на Мондиал 2022

Купата е за Аржентина

В една от най-оригиналните части на песента Ромеро пише: "от небето можем да видим Диего, заедно с Дон Диего и Ла Тота (родителите на Марадона), подкрепящи Лионел и отново да бъдем шампиони..." И те наистина станаха.