Коронавирусът не подмина и САЩ и вече милиони са затворени по домовете си, за да спрат разпространението на заразата. А докато ние чуваме непрестанни съвети как да си мием правилно ръцете и да дезинфекцираме всичко наоколо, Здравният департамент в Ню Йорк създаде наръчник за безопасен секс по време на пандемията.

Статията на сайта на Департамента със заглавие Sex and Coronavirus Disease 2019 се разпространи светкавично в интернет пространството. Но заради безбройните подигравки, документът бе премахнат. Ето какво съдържа той.

Според здравния орган, най-безопасно е да правим секс със самите себе си. Звучи доста логично, не можем да отречем... Въпреки че... "хей ръчички, хей ги две, те ми служат най-добре" е рефрен, който трябва да вкараме в действие единствено и само след едно огромно условие - хигиената.

Снимка 472953

Източник: iStock

Препоръката е да си мием ръцете поне по 20 секунди преди (това ясно) и след (тук вече е късно според нас) мастурбация. Но! Важното било да правим същото и със секс играчките си, използвайки топла вода и сапун. Извиняваме се, но всеки, който има такъв арсенал подръчни материали, знае, че сапунът и водата са техните най-добри приятели, много вируси преди COVID-19.

Следващият по безопасност партньор, когото можем да употребим, е човекът, с когото живеем. Тук могат да станат съвсем малки (или съвсем големи) недоразумения при тълкуването - особено ако живеем със съквартиранти или пък с роднини.

И така стигаме до втората важна препоръка: да имаме близък контакт, в това число влиза и сексът, с "малък кръг от хора", за да предотвратим разпространението на COVID-19. Нека никой не ни разбира погрешно, но в секса не се ли ползваха триъгълници, а не кръгове... Защото кръговете никога не могат да бъдат просто малки. И бързо навлизат на територията на оргиите.

Снимка 472955

Източник: iStock

Департаментът ни съветва да избягваме интимни контакти с всеки, който не е от нашето домакинство. Оргиите също не са никак препоръчителни заради риска от заразяване (но явно, ако се случват, да са поне в малък семеен кръг от хора...). Тоест да не допринасяме за кръговрата на живота, пардон - вируса, а да си го оставим да си циркулира по домашно му.

Pornhub, коронавирусът, как пандемията се отразява на търсенето на порно и на кое място сме в света по това отношение

Българите и коронавирус порното

Какво се случва, когато затворят палавниците по домовете

Феновете на търсенето и намиране на сексуални забавления онлайн също трябва да си дадат почивка за известно време - да се озовем в леглото с непознат в сегашната ситуация, определено не е най-разумното, което можем да направим. Вместо това, властите препоръчват видео секс чатовете, пише New York Post. Слава богу, че го има интернет! И чатовете! И камерите! И сайтовете!