Всеки ден всички използваме търсачката на Google. А зад нея стои огромна корпорация, основана през 1998 г., в която към настоящия момент работят над 140 хиляди души. Преди дни компанията откри новия си офис в Ню Йорк, който е повече от впечатляващ както с цената си, така и с всичко, което се крие зад нея.

Surat Diamond Bourse в Индия - най-голямата офис сграда в света

Кой изпревари Пентагонът

Ето кой детронира централата на Министерството на отбраната на САЩ от първото място

Новият офис на Google е в разположен в 12-етажната сграда, носеща името St. John's Terminal. Тя е построена върху железопътен терминал от 30-те години на миналия век. А чрез инвестирането на цели 2.1 милиарда долара в нея усещането, което имаш, когато прекрачиш прага на входа, е по-скоро като за петзвезден хотел, а не за място, където трябва да работиш здраво.

Високи тавани, много осветителни тела, цветна и удобна мека мебел и кафене, в което да презаредиш батериите с безплатна кофеинова напитка или пък със закуска - това посреща всички работещи тук. И веднага се усеща, че е вложена мисъл и внимание към всеки дори най-малък детайл. Мебелите например са микс между по-евтини достъпни и други, които са изцяло дизайнерски.

Освен приятни зони за отдих и работа в уединения, на разположение на работещите е голяма фитнес зала, оборудвана с всичко необходимо за поддържането на здрав дух в здраво тяло. Тук има зала за спининг, за йога, за ММА, на разположение са и персонални треньори. Има и специална стая за масажи и различни възстановително процедури и терапии.

В офис сградата се помещава и мърчъндайз магазин с всевъзможни продукти с логата на Google, YouTube и Android. Предлагат се дори аксесоари и играчки за домашни любимци с логото на интернет търсачката. Ето какво купуват работещите тук за подаръци на свои близки и приятели...

На няколко места са разположени малко, но изключително добре оборудвани кухни. В тях има кафемашини за десетки хиляди долари, кафемелачки за няколко хиляди, както и уреди за фреш, много свежи плодове и всякакви малки похапвания. А ако искаме нещо по-сериозно за закуска, обяд или вечеря, в заведенията има достатъчно голямо разнообразие, включително и от веган ястия. А най-хубавото е, че всичко е безплатно за служителите, пише Business Insider.

Друг голям плюс за работещите в Google е, че те нямат определено работно място и могат да вършат задачите си от всяка точка на огромния офис. Оборудвани са няколко co-working пространства с различни дизайни и интериор, които можем да редуваме спрямо настроението или компанията си. А общото между тях е, че приличат по-скоро на уютни кафенета, а не на офиси.

PhotoAid - полската компания, която предоставя на служителите си офис и дом в Тенерифе

Докато работиш, почиваш в Тенерифе - компанията, която дава тази възможност

На това се казва работа-мечта

Гледката към река Хъдсън е още едно голямо предимство на сградата. А за да вземат максимума от нея, проектантите слагат прозорци от тавана до пода дори в тоалетните на по-горните етажи.