За съжаление, пандемията се настани удобно в ежедневието ни и няма признаци, че скоро ще спре да ни тормози и ограничава.

Тя засегна сериозно икономиките на всички страни по света, като туризмът беше "ударен" наистина тежко, особено в първите месеци на 2020 г.

Сега положението не е чак толкова зле, но не може да се каже, че е и цветущо. Ако погледнем Тайланд например ще видим, че отливът на туристи е осезаем.

Снимка 548565

Източник: GettyImages

И дори няма да говорим за приходи, а за стотиците (ако не и хилядите) таксита, които обичайно превозват туристите по улиците на Банкок. Една много голяма част от тях обаче в момента са изоставени, просто защото за тях няма работа.

Но тайландците са измислили доста хитър начин, по който да вдъхнат живот (буквално) на своеобразното гробище за таксита. Според BBC компанията Ratchaphruek Taxi Cooperative реализира доста находчива идея.

Снимка 548562

Източник: GettyImages

Те използват предните капаци и таваните на автомобилите, за да отглеждат върху тях най-различни подправки и зеленчуци. За целта поставят найлон върху ламарината, който запълват с почва.

Целта на тази нестандартна идея е шофьорите на такситата, които са останали без работа заради липсата на достатъчно туристи, да се прехранват по някакъв начин, а това, което им остава, да продадат на близкия пазар.

Снимка 548564

Източник: GettyImages

Тапакорн Асавалеркун (Thapakorn Assawalertkun), един от собствениците на компанията организатор, казва пред AFP, че рестрикциите за влизане в страната буквално са убили бизнеса им. А повечето таксита няма да бъдат увредени от отглеждането на зеленчуци върху тях, защото и преди това са били със сериозни проблеми.