Когато преди седмица казахме, че феновете на Джордж Р. Р. Мартин и вселената му трябва да са много търпеливи, нямахме представа, че това ще се потвърди за пореден път. Защото снимките на House of the Dragon - екранизацията по "Огън и кръв", която разказва историята на рода Таргариен, бяха спрени.

House of the Dragon, "Огън и кръв", Мили Алкът, Емили Кери и новите имена в сериала на НВО

Свежи попълнения в House of the Dragon

И интересни нови актриси, които да следим

Причината е случаи на заболели от COVID-19. Положителните тестове на снимачната площадка са от "Зона 1", което според Deadline означава, че са засегнати някои от актьорите и снимачния екип. Болните, както и тези, които са били в контакт с тях, са изолирани.

House of the Dragon се концентрира върху крал Визерис (Пади Консидайн) и времето на неговото управление. В актьорския състав са Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д'арси, Рис Ифанс, Соноя Мицуно.

Реалните снимки на втория сериал на НВО, базиран на книгите на Мартин след Game of Thrones, започнаха през април тази година. Прекъсването на работата се очаква да е само за няколко дни. А премиерата House of the Dragon очакваме в началото на лятото на 2022 г.