И без да го казваме, се знае, че пандемията ни връхлетя сякаш изневиделица. Никой не е очаквал подобен развой на събитията.

Никой не е очаквал и че животът ще се промени толкова много. Носенето на маски ще е задължително, както и редовното дезинфекциране на ръце и повърхности.

Но ако това ни изненада, то какво да каже Зоуи Стивънс, която през март 2020 г. е отскочила до остров Тонга за кратка ваканция. Тя обаче се оказала не кратка и не точно почивка, защото Стивънс е прекарала на острова година и половина.

Според Forbes, за това време англичанката е изкарала онлайн магистърска степен по международни комуникации. А е останала на острова толкова дълго, защото от март 2020 г. международните полети от и за Тонга са били забранени.

Това е бил методът, с който правителството се е опитало да запази населението от разпространението на COVID-19. И едва сега тя е успяла да напусне острова. В профила си в Instagram пише, че това е най-дългата почивка в живота ѝ.

Преди всичко това да се случи, Стивънс е живяла в Китай, където е работила като екскурзовод. Но точно при първите случаи и бързото разпространение на COVID-19 не е била в страната, а в Южна Корея за двуседмичен курс по език.

Когато обаче ситуацията със заболелите започнала да излиза от контрол, е решила да лети до Тонга, за да избегне евентуално поставяне под карантина. В момента тя се намира отново в Южна Корея и работи върху книга, в която описва всичко, което ѝ се е случило през тази луда година и половина.