Ваксините безспорно са най-коментираната тема в последните месеци и сигурно вече леко ни е омръзнало от всички сблъсъци на мнения, на които сме били свидетели или в които сме участвали.

Джо Байдън, победата на президетските избори в САЩ и Байдън бургерът, който се предлага в японски ресторант

Един Байдън бургер, моля

Докъде стигна манията по новия държавен глава

Но винаги можем да погледнем на живот от по-забавната, по-сладката страна. Точно както правят в малка сладкарница в град в близост от унгарската столица Будапеща. Там от скоро продават едни малко по-различни и доста актуални десерти.

Те носят името на пет производителя на ваксини срещу коронавируса - AstraZeneca, Sinopharm, Pfizer, Sputnik V и Moderna. Всяко сладко изкушение е с различен свят, а общото между тях е малката спринцовка, която играе ролята на черешката на тортата.

Освен с различен свят, кремчетата са и с различен плодов вкус. Всеки е свободен да избере предпочитаната "ваксина", а основните странични ефекти са сладост на небцето и усмивка на устата, предава Reuters.

Krispy Kreme, веригата за донъти и безплатните понички за всички, които са се ваксинирали срещу Covid-19

Безплатен донът срещу сложена ваксина

Интересна оферта

Тази идея идва на фона на кампания за масова ваксинация в Унгария, при която обаче хората нямат право на избор. А сладкарите са категорични, че не искат да взимат страна за или против ваксините, а просто да накарат хората да се усмихнат.