Някои очакват с нетърпение по-топлите месеци, за да могат да носят отворени обувки и сандали. А други просто заменят по-дебелите кецове с по-леки и подходящи за температурите навън. Ако сме фенове на удобството, сигурно имаме голяма колекция за различни поводи и сезони, но още един чифт никога не е в повече - особено ако е от някои от тези най-актуални модели.

Балеринките - най-актуалният модел обувки за пролетта и лятото на 2024 г.

Кои са най-актуалните обувки за пролет 2024

Удобни и красиви - какво повече ни трябва

Цветове, още цветове

Кога, ако не през най-топлите месеци от годината, да експериментираме смело с цветовете. И не говорим само за дрехите, а и за обувките. Многоцветните кецове си отиват перфектно както с изчистена визия в бяло или телесни нюанси, така и с някой по-смел тоалет. Подходящи са както за спортни, така и за по-елегантни визии, в които лесно се превръщат в акцент.

Снимка 664384

Източник: iStock

За тенис и не само

Познати като тенис обувки, белите кецове с равна подметка са модел, който задължително трябва да притежаваме. Те си отиват перфектно с почти всичко в гардероба и са повече от удобни за дългите разходки през топлите дни.

Снимка 664388

Източник: iStock

Платформи и подметки

Колкото по-големи, толкова по-добре - и тук важи това правило. Разбира се, осланяме се преди всички на своя вкус. Но ако някой модел с голяма платформа ни грабне окото, няма какво да се замисляме - с него ще сме в крак с тенденциите. А и ще добавят някой и друг сантиметър към височината ни, без да се налага да се мъчим на токчета.

Може би единственият недостатък на тези кецове е, че изглеждат малко по-грубовати и невинаги ще паснат на роклята или полата, с която искаме да ги съчетаем. Но пък с дънки, къси панталони или клин са супер комбинация.

Снимка 664386

Източник: iStock

Назаем от мъжкия гардероб

В последно време наблюдаваме тенденцията за съчетаване на по-спортни и привидно мъжки модели маратонки със спортно-елегантни тоалети. Някои от тях са и с доста ретро излъчване и дори на пръв поглед да ни изглеждат противоположност на по-елегантния блейзър, трябва смело да рискуваме да ги съчетаем.

Блестящи, впечатляващи

Кецове в металически нюанси също са подходящ избор за по-смелите дами, които искат да бъдат в крак с тенденциите. Те могат да бъдат акцент във визията и да ги съчетаем с подобна чанта например. Важното е да не прекаляваме с останалия блясък в нея, за да не получим обратния ефект, пише Byrdie.

Снимка 664390

Източник: iStock

Тихият лукс

Той се прокрадва и сред най-актуалните кецове за следващите месеци. Ако сме фенове на тази тенденция, трябва да заложим на модели в неутрални, ненатрапчиви цветове предимно в бежовата гама, без ярки мотиви и акценти, само с дискретно лого на луксозната марка, на която са.