33-годишната британка Филипа Морис е архитектка, която решава да се включи в Jordan Ultra Challenge, за да се предизвика и да събере пари за благотворителност, насочена към деца.

Съмър Уилис - майката на две деца, която бяга маратони с матрак на гръб

Съмър Уилис - майката на две деца, която бяга маратони с матрак на гръб

И защо цели да изтича точно 29 маратона за една година

Състезанието на практика представлява двоен маратон в пустинята Уади Рум, Йордания. Участниците трябва да пробягат два маратона за два дни, като разстоянието е 42 километра.

След края на Jordan Ultra Challenge, организаторите са потвърдили, че Филипа Морис е станала първата жена, завършила и двете трасета. Първият маратон ѝ отнема шест часа и 52 минути, а на следващия успява да подобри времето си с 24 минути.

Британката разказва, че голяма част от другите участници са отпаднали по време на маратона заради високите температури и страхът им от това, че са сами в пустинята. За собственото си преживяване тя споделя, че през първия ден се е чувствала чудесно, но през втория е станала по-тревожна.

"Опитът ми от ден едно до ден втори беше много различен. Първоначално ми хареса много атмосферата, повечето от нас тичаха, така че общувах с хората и наистина ми хареса. Но атмосферата първата вечер беше дяволска. Много хора получиха топлинен удар или бяха твърде разтревожени да бягат сами в пустинята. На следващия ден имах много от чуждите страхове и се разтревожих", не крие Филипа Морис.

Въпреки трудностите обаче, тя не само финишира двата маратона и то като единствената жена, но и постига целта си да събере средства за благотворителност. Благодарение на нея детската организация Ordinary 2 Extraordinary вече разполага с 2800 паунда повече, пише BBC.

Колкото до чувството да завърши Jordan Ultra Challenge по този брилянтен начин, тя издава, че е било "съкрушително", придружено със сълзи и ѝ е отнело време, за да го възприеме.

Ръс Кук и 16 хиляди километра из Африка - британецът, който първи в света прекоси с тичане континента

Да те отвлекат, да се изгубиш, но въпреки това да пробягаш над 16 хиляди километра из Африка

Тичай, Ръс, тичай

"Преминах от пълна изолация до тълпа от хора навсякъде, които ме поздравяваха", допълва Филипа Морис.