Коктейлите са питие за всяко време на годината - през лятото ни разхлаждат, през зимата ни стоплят. Точно така, коктейлите, дори и студени, имат това специално въздействие върху нас - да стоплят... душата.

Moscow Mule, водка, джинджифилова бира и как да си забъркаме коктейла

Руският коктейл, който не е точно от Русия

Но кое е руското в него

И понеже есента вече плавно преминава към зима, е време и ние да направим коктейлния преход. Перфектната идея за това е на delish - рецептата им е за неустоим ябълков сайдер шприц.

Той носи свежите летни спомени на класическия Аперол Шприц и ги комбинира с уютните аромати на студените месеци - ябълка и канела. И за да запази тона си свеж, залага на деликатно бълбукаща основа - сайдер и пенливо вино. Ето я и цялата рецепта.

Какво ни трябва

  • 90 мл ябълков сайдер
  • 30 мл аперол
  • щипка микс подправки за тиква и канела
  • лед
  • 90 мл пенливо вино
  • резенчета ябълка и пръчица канела за украса
Снимка 596375

Източник: iStock

Какво ги правим

Вземаме висока чаша за вино и в нея сипваме ябълковия сайдер и аперола. Към тях добавяме щипка от микса подправки за тиква, както и канела и разбъркваме добре.

След това в чашата слагаме лед и пръчици канела за украса, а ръба ѝ можем да украсим с резенчета ябълка.

Крал Чарлз, мартини, специалната му чаша и кой е любимият му коктейл

Необичайният навик на крал Чарлз

Когато си крал, всичко е позволено

Най-накрая допълваме с пенливо вино.