Коктейлите са питие за всяко време на годината - през лятото ни разхлаждат, през зимата ни стоплят. Точно така, коктейлите, дори и студени, имат това специално въздействие върху нас - да стоплят... душата.
И понеже есента вече плавно преминава към зима, е време и ние да направим коктейлния преход. Перфектната идея за това е на delish - рецептата им е за неустоим ябълков сайдер шприц.
Той носи свежите летни спомени на класическия Аперол Шприц и ги комбинира с уютните аромати на студените месеци - ябълка и канела. И за да запази тона си свеж, залага на деликатно бълбукаща основа - сайдер и пенливо вино. Ето я и цялата рецепта.
Какво ни трябва
- 90 мл ябълков сайдер
- 30 мл аперол
- щипка микс подправки за тиква и канела
- лед
- 90 мл пенливо вино
- резенчета ябълка и пръчица канела за украса
Източник: iStock
Какво ги правим
Вземаме висока чаша за вино и в нея сипваме ябълковия сайдер и аперола. Към тях добавяме щипка от микса подправки за тиква, както и канела и разбъркваме добре.
След това в чашата слагаме лед и пръчици канела за украса, а ръба ѝ можем да украсим с резенчета ябълка.
Най-накрая допълваме с пенливо вино.