Да си крал идва с редица привилегии. И една от тях е да не си длъжен да обясняваш странните си навици, както и да изискваш от персонала да спазва не по-малко ексцентрични изисквания, които касаят начина ти на живот.

Кралица Елизабет, личният й готвач Дарън Макгрейди и диетата, с която тя доживя 96 години

Диетата, с която кралицата доживя до 96

Бившият й личен готвач разказва

Чували сме, че кралица Елизабет не е понасяла сандвичи с квадратна форма, както и че се е наслаждавала на чашка джин със закуската. Ето че вече знаем и кое е любимото питие на сина й крал Чарлз, благодарение на разкритията на един трансилвански граф.

Тибор Калноки казва, че е приятел с Чарлз и разкрива какво е консумирал той по време на гостуването му в Трансилвания. "Обича мартини преди вечеря, това е сигурно", казва графът пред Channel 4.

Снимка 595659

Източник: GettyImages

Но не просто мартини - Чарлз абсолютно винаги консумира любимия си коктейл от собствената си чаша, която носи навсякъде, когато пътува. От Mirror пък твърдят, че кралят обича и джин тоник, и е доста взискателен към храната и напитките.

"Винаги носи със себе си любимия си алкохол по време на пътувания в чужбина, за да е сигурен, че има точно това, което иска да пие. Може да звучи странно, но за Чарлз е напълно логично", разкрива източник на изданието.

Снимка 434824

Източник: GettyImages

За разлика от него съпругата му Камила е фен на виното и дори е президент на Асоциацията на винопроизводителите на Великобритания. "Първо, обичам вино. Второ - баща ми беше във винения бизнес и съм отраснала като дете, пиещо вино, разредено с вода", цитират кралицата-консорт от Mirror.