Макар и изпълнен преди всичко с положителни емоции, летният сезон има и своите предизвикателства. Като например постоянното следене на приетите калории - което не е никак лесна задача като се имат предвид пикниците на открито, барбекютата и парти вечерите с приятели. И освен вкусната храна, летният сезон носи много възможности да се насладим на любимите си алкохолни напитки. Но колкото и изкушаващи да са те в един горещ ден ден, калориите в тях могат бързо да се натрупат.

Популярните видове бира и количеството калории,  които съдържа всеки от тях

Кои са най-нискокалоричните видове бира

Има и такива

За щастие, има някои нискокалорични алкохолни питиета, които можете да предпочетем. Те са препоръчани от диетолози, които дават своите експертни съвети пред Eat This, Not That.

Водка със сода

Приблизителни калории: 97

Класически коктейл, който се причислява към диетичните напитки, тъй като газираната вода не съдържа калории, а във водката те са сравнително малко.

Снимка 625382

Източник: iStock

Вариант е и газираната вода да се замени със селцер - изкуствено карбонизирана. Тя има нула калории и може да действа като добро допълнение към шота с водка.

Джин с тоник

Приблизителни калории: 97

Друга класическа алкохолна напитка. А ако искаме да я направите още по-нискокалорична, може да заменим тоника с диетичен. Например такъв, подсладен със стевия.

Текила със сода

Приблизителни калории: 97

Чудесен вариант за любителите на този вид алкохол. Смесването му със сода е освежаващ нискокалоричен алкохолен вариант. Газираните напитки с текила могат да послужат и като по-здравословна алтернатива на сладккия Мargarita , когато ни се прииска такъв коктейл в горещ летен ден.

Снимка 625381

Източник: iStock

Ром с диетична кола

Приблизителни калории: 98

Добър избор на диетична алкохолна напитка, особено ако сме на бар или вечерно парти. Замяната на класическата кола с такава без съдържание на захар, не повлиява на вкуса на коктейла - а само върху броя на калориите.

Лека бира

Приблизителни калории: 103

Разбира се, калориите на този тип бира варират в зависимост от производителя. Питието е специално приготвено с цел да съдържа по-малко калории в сравнение с обикновените бири, а често има и по-ниско съдържание на алкохол. С избора на лека бира спокойно може да се наслаждаваме на студена и освежаваща напитка, без да се тревожим как ще се отрази това на талията ни.

Снимка 625380

Източник: iStock

Винен шприц

Приблизителни калории: 121

Перфектна свежа лятна напитка - заради леката текстура на малки мехурчета. Получена е от комбинацията на вино, бяло или розе, с газирана вода или сода. А за да бъде още по-вкусна, може да добавим към нея плодове или билки.

5 от най-добрите ароматизирани водки за горещия летен сезон

5 от най-добрите ароматизирани водки за горещия летен сезон

С качество и забележим характер, който да се проявява

Просеко

Приблизителни калории: 121

Може да свързваме отпиването на този вид вино най-вече с тостовете на новогодишните партита, но освежаващата напитка с мехурчета всъщност е идеално допълнение към всеки летен брънч или пикник. Освен свежата текстура и приятния вкус, чашата просеко обикновено е по-нискокалорична от много други алкохолни напитки.