Декември е доста натоварен месец за принцесата на Уелс. Заедно със съпруга си тя беше в САЩ за връчването на Earthshot Prize - пътуване, което се очакваше с нетърпение от месеци. Освен това подготвя специален коледен концерт, на който самата тя ще свири.

Кейт Мидълтън, концертът й в Уестминстърското абатство и коя коледна песен ще пее

Пореден смел ход от Кейт Мидълтън

Принцесата ни дава възможност за избор

На фона на всички ангажименти преди празниците обаче Кейт Мидълтън се оказа без най-верния си помощник. От юни 2020 г. до преди дни Хана Кокбърн-Лоджи беше дясната ръка на принцесата.

Кокбърн-Лоджи беше в ролята на личната секретарка на принцесата, която организира ежедневните й ангажименти. Тя беше край Кейт покрай Мегзит - напускането на кралския двор от принц Хари и Меган Маркъл.

Също така беше отговорна за мащабната организация на Карибското турне на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Преди да работи за нея, Хана Кокбърн-Лоджи има над 20-годишен стаж във Външното министерство на Великобритания.

Официална причина за напускането й не е съобщена, но от двореца Кенсингтън вече са пуснали обява за позицията на личен секретар на Кейт Мидълтън. Междувременно ролята се изпълнява от досегашната асистентка на Кокбърн-Лоджи Натали Бароус.

Снимка 598390

Източник: GettyImages

От Royal Central ни напомнят, че всеки работещ член на кралското семейство има личен секретар. В задълженията му е да организира ежедневието на началника си, да го придружава на официални събития и визити, както и да е неговите "уши и очи".