В късния следобед на 8 май принц Хари пристигна в катедралата "Сейнт Пол" в Лондон, за да присъства тържествена служба по случай десетата годишнина на игрите за ветерани Invictus. Точно по същото време крал Чарлз беше в двора на Бъкингамския дворец, където посрещаше гости на първото градинско парти за годината.

Условието, което Чарлз постави на Хари, за да се срещне с него

Условието, което Чарлз постави на Хари, за да се срещне с него

Принцът е в родината си за кратко

Двете места се делят от няколкоминутно пътуване с автомобил. И въпреки това баща и син не намериха възможност да се видят. Още седмици преди събитието на малкия му син, кралят беше заявил, че няма да присъства на службата в "Сейнт Пол".

Принцът обаче все пак получи семейна подкрепа. И тя дойде от страна на семейството на майка му. В катедралата пристигнаха лорд Спенсър и лейди Джейн Фелоус, братът и сестрата на покойната принцеса Даяна, съобщават Tatler.

Сестрата и братът на покойната лейди Ди

Източник: GettyImages

Сестрата и братът на покойната лейди Ди

Те дариха племенника си с прегръдки, които очевидно бяха много нужни на Хари. Според непотвърдена информация условието на Чарлз да се види със сина си е било и Камила на присъства на срещата.

Снимка 664325

Източник: GettyImages

А Хари продължава да обвинява настоящата съпруга на баща си, че е отговорна както за провала на брака на родителите си, така и отчасти за смъртта на майка си. Нашите скромно мнение по темата е, че крал Чарлз би могъл да прояви малко повече самостоятелност от Камила и да не забравя, че освен крал е също така и баща.