Странно е, че каквото и да направят принц Хари и Меган Маркъл, то се приема като опит за саботиране, засенчване или имитация на британския кралски двор. Последният пример беше с новия бранд на Меган и мармалада му, който според мнозина напомня продуктите, продавани от Бъкингамския дворец.

Войната на мармаладите - Бъкингамският дворец срещу Меган Маркъл

Войната на мармаладите - Бъкингамският дворец срещу Меган Маркъл

Чий ягодов мармалад е по-добър

А най-пресният е от тази седмица - херцозите на Съсекс съобщиха, че се отправят на официално посещение в Нигерия на 10 май. Вестник Express моментално определи тази тяхна дейност като "имитация на кралска обиколка".

Какво всъщност ще правят съпрузите в африканската държава и, по-важното, как точно Меган ще стигне до там? Ето отговорът на първия въпрос - двамата са приели поканата на началника на генералния щаб на Нигерия Кристофър Гвабин Муса.

Хари и Меган ще се срещнат с военни ветерани в страната, но ще участват и в редица културни събития. Посещението им отново е свързано с игрите Invictus, организирани от принца - по време на провеждането им в Дюселдорф през 2023 г. имаше много атлети от Нигерия.

Меган и Хари с нигерийски фенове в Дюселдорф

Източник: GettyImages

Меган и Хари с нигерийски фенове в Дюселдорф

Страната в лицето на министъра на отбраната Алхаджи Мохамед Абубакар Бадару, който присъства на турнира в Дюселдорф, е изразила готовността си да бъде домакин на някое от следващите му издания.

Вторият въпрос е по-любопитен. Принц Хари пристига във Великобритания, за да отбележи Десетата годишнина на игрите Invictus, на 8 май. На тази дата той ще присъства на тържествена служба в катедралата Сейнт Пол.

Принц Хари във Великобритания - ще дойде ли с Меган и децата си (и ще се срещне ли с Уилям и Кейт)

Големите въпросителни около посещението на Хари в Лондон

Ще бъде или не Меган с него

Два дни по-късно той ще пристигне от Лондон в Нигерия. В официалното съобщение се казва, че Меган ще се присъедини към него "директно в Нигерия". "Не виждам как ще стане - не си представям как летиш без да кацнеш някъде междувременно от Калифорния до Нигерия", коментира водещият Майк Греъм.

Той се зачуди дали херцогинята на Съсекс ще пътува с търговска авиокомпания, защото "не може да пътуваш с частен самолет от САЩ до Нигерия, нали?", казва още той. Възможно ли е Меган Маркъл да кацне инкогнито в Лондон, откъдето да лети заедно със съпруга си за Лагос?