Кейт Мидълтън винаги е споделяла колко е важно храненето заедно на цялото семейство, както и любимите ястия, които приготвя за съпруга си принц Уилям и трите им деца принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис.

Какво представлява превантивната химиотерапия на Кейт Мидълтън

Какво представлява превантивната химиотерапия на Кейт

И колко е ефективна

С тежката диагноза, за която сподели преди дни принцесата на Уелс, вероятно храненето й ще се промени. В момента тя минава курс по превантивна химиотерапия, а в такива условия е важно диетата й да бъде балансирана и богата на витамини, протеини и въглехидрати, за да преодолее негативните ефекти от лечението.

"По време на химиотерапия пациентите са съветвани да избягват хранителни добавки с изключение на витамин D. Пиенето на джинджифилов чай помага срещу гаденето, което е страничен ефект от лечението", коментира пред Hello проф. Рамиа Мокбел от London Skin and Mole Clinic.

Снимка 659493

Източник: GettyImages

Тя уточнява, че след края на курса най-подходяща е средиземноморската диета. Тя включва много плодове, зеленчуци, антиоксиданти и ненаситени омега 3 мазнини. За щастие това съвпада и с досегашния начин на хранене на Кейт Мидълтън.

Принцесата на Уелс предпочита смутита за закуска, като смесва кейл, спирулина, матча, спанак, кориандър и боровинки. Като типична англичанка тя не отказва и овесена каша за начало на деня.

Снимка 659494

Източник: GettyImages

Кейт не е вегетарианка, но предпочита основно зеленчукови блюда за обяд. Заедно със съпруга си Уилям тя често хапва суши, които обича, както разкрива самият Уилям пред MailOnline. Вечерите са заедно с децата им и тогава семейството похапва печено пиле, паста, къри.

Снимка 659491

Източник: GettyImages

Десертите също са слабост за Кейт Мидълтън... Но не да ги хапва, а да ги приготвя. Самата тя разкрива пред сладкарката Мери Бери, че стои до полунощ, за да приготвя тортите за рождените дни на децата си.