До преди дни всички се питаха какво се случва с Кейт Мидълтън и защо изчезна така от медийното пространство. А сега, когато вече знаем причината, въпросите вече са различни. И тя, както и все повече хора по света, се сблъска с тежката диагноза рак, която коренно променя живота. И не само твоя, а и този на всички хора около теб.

Кейт Мидълтън и принц Уилям след диагнозата - как ще прекарат Великден

След тежката диагноза - по-различният Великден на Уилям и Кейт

Къде решиха да посрещнат празника

Със сигурност най-трудно на принцесата на Уелс е било да обясни на трите си деца какво се случва с нея, какво й предстои и защо сега тя не е онази усмихната жена, която всички сме свикнали да виждаме. Но не по-малка е тежестта и върху нейния съпруг принц Уилям, който трябва да е най-голямата й опора, колкото и да му е трудно и на самия него.

Както самата Кейт Мидълтън призна във видео обръщанието си, последните месеци са били "невероятно трудни" за цялото семейство. И посочи своя съпруг като "източник на комфорт и увереност". Оказва се, че денят, в който са разбрали за диагнозата, е точно този, в който принц Уилям трябваше да присъства на погребението на своя кръстник цар Константин II. Именно затова и той пропусна церемонията.

Снимка 658915

Източник: GettyImages

Според източник, цитиран от US Weekly, принцът на Уелс се чувства "уплашен и безпомощен" в настоящата ситуация. Въпреки това той прави всичко по силите си, за да бъде помощ и подкрепа както на съпругата си, така и на трите им деца. Затова и отлага всички възможни ангажименти и търси свой заместник, за да бъде максимално дълго у дома.

А състоянието на Кейт Мидълтън в момента не й позволява да бъде много дейна, защото лесно се уморява. Въпреки това тя поддържа сила на духа най-вече заради Шарлот, Джордж и Луис. На този етап успява да отхвърли някои задача, свързани с кралските си ангажименти, доколкото й позволява комфортът на дома, и никой няма да я притиска да се връща към пълния график преди сама да се почувства готова и най-важното - да бъде здрава.

Снимка 658916

Източник: GettyImages

Освен на своя съпруг, принцесата на Уелс разчита на подкрепата и помощта и на своята майка Керъл Мидълтън, която също е неотлъчно до нея. Именно тя е помогнала на съпрузите да се възстановят от първоначалния шок след диагнозата, както и да се справят с всичко изписано по техен адрес в последните седмици.

Според източници, цитирани от Independent, родителката е била и продължава да бъде "движещата сила" на семейството, за да преминат всички по-лесно през този така тежък период. Керъл е поела почти изцяло грижите за трите си внучета.

Принц Хари и Меган Маркъл с топли пожелания към Кейт Мидълтън след диагнозата й

Как Хари и Меган реагираха на диагнозата на Кейт

Двамата не се забавиха с реакцията си

И колкото и да й е трудно да гледа дъщеря си Кейт Мидълтън болна, тя и за миг не се оплаква и се стреми да повдигне духа на всички, както и да ги предпази максимално от външни нежелания влияния. Със сигурност това е фигурата, от която всеки се нуждае в живота си, дори без да е в подобна ситуация.