Вече от няколко години се говори усилено за предстоящия филм на Брад Пит, в който той ще изиграе пилот от F1. Миналата година актьорът предизвика сериозен интерес към себе си по време на няколко състезания от календара на F1, защото определени сцени са били заснети в напълно реални условия.

Какво знаем за предстоящия филм на Брад Пит за F1

Всичко, което знаем за предстоящия филм на Брад Пит за F1

Ще трябва сериозно да затегнем коланите

Очакванията към достоверността на филма са високи, а и към това, че ще ни пренесе наистина на пистата. Защото режисьор е Джоеузеф Козински, който свърши отлична работа с "Топ Гън: Маверик".

Освен това, за целите на филма е създадена най-малката по размери камерa, която снима в 6K и ще ни накара да се чувстваме така, сякаш наистина сме зад волана на болид. От Screen Rant, разбираме, че филмът на Брад Пит за F1 трябва със сигурност да се завърти по кината и да спечели наистина много пари от бокс офиса, защото бюджетът е огромен.

Става дума за 300 милиона долара, а тази сума може дори да се приближи до 400 милиона долара заради допълнителни разходи по продукцията. Бюджетът е толкова голям не само заради парите, които Пит ще получи за ролята си, но и заради сложността на филма.

Актьорът е трябвало да премине през специални обучения, а и кола от F2 е била пригодена и модифицирана така, че да изглежда като от F1. И Брад Пит е карал именно нея. Стачката на актьори и сценаристи в Холивуд миналата година също е допринесла за раздуването на бюджета.

Как Брад Пит е впечатлил пилотите от F1 според Джери Брукхаймър

Как Брад Пит скри шапката на пилотите от F1

Актьорът е впечатляващ във всяко едно отношение

Ако тези твърдения са верни, то филмът на Брат Пит за F1 ще се окаже един от най-скъпите в историята. Към момента за най-скъп се смята "Аватар: Природата на водата", който е струвал цели 350 милиона долара. "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" пък е струвал около 275 милиона долара.