Днес, 7 май, принц Хари пристигна във Великобритания. Той е в родината си по повод десетата годишнина на основаните от него игри за ветерани Invictus, като ще присъства на тържествена служба в катедралата "Сейнт Пол" в Лондон в сряда.

"Постоянно пребиваващ в САЩ" - поредното отдалечаване на принц Хари от кралското семейство

"Постоянно пребиваващ в САЩ" - поредното отдалечаване на принц Хари от кралското семейство

Пътят за по-малкия син на крал Чарлз към родината става все по-труден

До последно не беше ясно дали Хари няма да дойде със съпругата си и децата си. Стана ясно, че той идва сам, а това може да е неофициалната причина Бъкингамският дворец да реши принцът да не се срещне с баща си по време на престоя си в Лондон.

Хари няма да се срещне с крал Чарлз "заради запълнената програма на негово величество", твърди източник на Hello. И допълва, че принцът е наясно с натовареното ежедневие на баща си и ще очаква да го види при друг повод.

Снимка 662996

Източник: GettyImages

На 8 май крал Чарлз ще е домакин на първото градинско парти в Бъкингамския дворец за годината - едно от първите големи събития, на които той ще присъства след диагнозата си. Очевидно и до края на седмицата той няма да успее да намери време за сина си.

Припомняме, че през февруари, когато беше оповестена новината за заболяването на Чарлз, принц Хари взе самолет и в рамките на 24 часа успя да дойде от Калифорния до Лондон, за да види баща си