Край на спекулациите: в края на една особено трудна седмица за Кейт Мидълтън, тя избра да излезе пред обществото и да отговори на големия въпрос какво се случва с нея. Принцесата на Уелс се бори с раково заболяване.

Кейт Мидълтън и медицинското й досие в London Clinic - използвана ли е неправомерно информация от него

Пореден проблем за Кейт Мидълтън

Било ли достъпено неправомерно медицинското й досие

42-годишната Кейт, облечена в семпъл раиран пуловер и седнала на пейка навън, записа видео, в което съобщава, че след операция в коремната област за състояние, което първоначално не е било онкологично, се е оказало, че в организма й е открит рак в "ранен стадий".

Тя не конкретизира за какъв точно тип рак става дума, но поясни, че вече е започнала "превантивна химиотерапия".

"Това бяха няколко изключително тежки месеца за семейството ни, но разполагах със страхотен медицински екип, който се грижеше за мен и на който съм благодарна", каза още тя във видеото, което се предполага, че е записано на 20 март в градините на замъка Уиндзор.

Принцесата на Уелс не споменава кога ще се завърне към публичните си задължения. Първоначално беше съобщено, че това ще стане след Великден, но при подобна диагноза е възможно нещата да се отложат.

анкета

Очаквахте ли причината за отсъствието на Кейт да е толкова сериозна?

Виж резултати

Да, личеше, че нещо сериозно се случва 39.5%

Не, беше съвсем изненадващо 7.6%

Няма значение, важното е Кейт да се оправи 44.2%

Първо Чарлз, после Кейт - някой ги прокле тези хора 8.7%

"Работата ми винаги ми е носела много радост и нямам търпение да се върна към нея, когато мога. Но за момента трябва да се фокусирам върху пълното си възстановяване." Тя каза още, че най-трудно е било да открие подходящ начин, с който да съобщи за състоянието си на децата си принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис.

"Както казах и на тях, аз съм добре и с всеки ден ставам все по-силна, като се концентрирам върху нещата, които ще ми помогнат да излекувам ума, тялото и духа си", допълни още Кейт Мидълтън. Тя завърши обръщението си с пожелание за всеки, страдащ от раково заболяване: "Моля, не губете надежда и вяра. Не сте сами."