За пръв път от четири години принц Хари и Меган Маркъл бяха на официално посещение, този път в Нигерия. То дойде веднага след визитата на херцога на Съсекс в Лондон по повод десетата годишнина на Invuctus Games. И ако там остана разочарован от роднините и най-вече от баща си, в африканската страна със съпругата му се окъпаха във всеобщата любов.

Напук на кралското семейство: Нигерия обича Меган Маркъл

Напук на кралското семейство: Нигерия обича Меган Маркъл

Посещението в страната заедно с Хари се увенча с успех

Тридневната визита бе с доста натоварена програма. Тя започна със самостоятелно посещение на принц Хари в местна болница, а всички с нетърпение очакваха да го видят рамо до рамо с Меган. И тя отново се превърна в център на внимание и в най-коментираната жена в света.

През изминалия уикенд съпрузите бяха домакини на прием за семействата на военни в столицата Абуджа. За него избраха тоалети в бяло, които пасваха перфектно на обстановката, а и могат да се приемат за негласно послание за мир по света. 

Снимка 664816

Източник: GettyImages

Акцент във визията на Меган Маркъл на събитието пък беше златно колие с диамантено кръстче. По информация на People, то е било на покойната принцеса Даяна и принц Хари го е подарил на съпругата си. А тя неслучайно избра да го сложи именно на обиколката в Нигерия.

Херцозите на Съсекс последваха примера на принц Чарлз и Даяна, които през 1990 г. също посетиха страната. А за едно от събитията в програмата си Меган Маркъл блесна с друго колие, което наподобява носено от покойната майка на принц Хари именно на това посещение.

Принц Хари отново до Меган, след като беше игнориран в родината си

Принц Хари отново до Меган, след като беше игнориран в родината си

Херцозите на Съсекс пристигнаха в Нигерия

Това не е първият път, в който виждаме Меган Маркъл с бижу на Даяна Спенсър - тя е носила и нейни обеци, и пръстени. А два от скъпоценните камъни на годежния й пръстен също са от личната колекция на покойната принцеса.