Когато човек получи тежка диагноза, свързана със здравето, едва ли би бил в състояние да се изправи пред милиони хора и да разкаже как е болен. Точно това обаче направи Кейт Мидълтън, когато в петък, 22 март, сподели емоционално видео, в което каза, че се бори с рак.

Кейт Мидълтън е болна от рак

Кейт Мидълтън призна, че се бори с рак

Принцесата на Уелс лично съобщи диагнозата си

Новината дойде, след като близо две седмици принцесата на Уелс, семейството и пиар служителите й бяха обвинявани в неадекватна комуникация с обществеността, която пък породи всевъзможни слухове за това какво се случва с нея.

Видеото, записано от Кейт, постави точка на разностранните твърдения за нея и индиректно каза още нещо. "Един от подтекстовете на изявлението на принцесата на Уелс беше: моля ви, помислете преди да започнете със зловредните спекулации", казва сър Крейг Оливър, бивш директор на комуникационната служба на британския премиер.

Снимка 658638

Източник: GettyImages

Макар за много хора видеото на Кейт да изглеждаше като последствие от случилото се в предните две седмици, публикуването му точно на 22 март, не е случайно. Именно тогава започва великденската ваканция на децата на Кейт и Уилям.

Така принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис ще могат да са у дома покрай родителите си, веднага след обявяването на новината за болестта й. Източник на The Sunday Times твърде, че целият текст на обръщението на принцесата на Уелс е писан от нея.

анкета

Очаквахте ли причината за отсъствието на Кейт да е толкова сериозна?

Виж резултати

Да, личеше, че нещо сериозно се случва 39.5%

Не, беше съвсем изненадващо 7.6%

Няма значение, важното е Кейт да се оправи 44.2%

Първо Чарлз, после Кейт - някой ги прокле тези хора 8.7%

"Това й позволи да говори директно с хората, които винаги с нея и със семейството й, и които не са се поддали на шума и слуховете." Последвалите милиони пожелания за бързо оправяне към Кейт Мидълтън само показаха, че изборът й да говори открито по темата й е спечелил още повече почитатели.