Пореден уикенд се показва зад ъгъла и чуденето как да го прекараме започва. Времето ще бъде горещо, ето защо едва ли има по-подходящо време да отскочим до морето.

Уикенд в къмпинг Градина

Един наложителен уикенд на къмпинг Градина

Когато офисът дотегне, а нуждата да усетим солта във въздуха не търпи отлагане

От четвъртък, 7 август, до неделя, 11 август, на обновената пешеходна част на Пристанище Бургас ще се състои фестивалът Street Food & Art Festival "Кино и Храна".

Организаторите обещават, че това ще е най-доброто място, където кулинарни блогъри, професионални готвачи, любители, ентусиасти и фенове на вкусната храна ще обменят своя опит и умения.

Разбира се, ще има много кулинарни демонстрации, съпроводени с подобаващите вкусни дегустации. Сред хората, които на откриването вчера, 7 август, вече демонстрираха кулинарни възможности, беше победителят от MasterChef 2018 Станислав Райчев.

Станислав Райчев след MasterChef

Станислав Райчев след MasterChef

Победителят от предаването за преживяването да бъдеш MasterChef, за шегите и какъв е шансът хобито да му стане основна професия

Кристиана Лазарова, друг участник в MasterChef, ще забърка днес, 8 август, от 18 ч. страшни вкусотии. Кулинарните блогъри Десислава Кирова и Станка Стоянова също ще покажат на какво са способни.

Може би най-интересна ще бъде кулинарната демонстрация на актьора Филип Аврамов, който се оказва, че е добър и с черпак в ръка. 

За малчуганите също са предвидени интересни занимания и най-различни развлечени каквото несъмнено е динозавърското шоу. 

Не може да пропуснем да кажем, че на 9 и 10 август в зоната на пешеходна част на Пристанище Бургас ще се проведе SPICE Music Festival. Ето защо през тези два дни няма да има програма от Street Food & Art Festival "Кино и Храна", но любимите ни каравани за храна ще бъдат налице.

Boom! Burgers, Burgers on the Road и ORYZA ще бъдат там, за да покажат колко са добри, но и за да не прерита от глад никой гост на фестивала. В караваната на Chilli Hills пък ще се погрижат да подпалят сетивата ни с най-лютите чушки в света.

Пожарът можем да потушим в караваната на Travel Cocktails. До 11 август на пешеходна част на Пристанище Бургас ще бъдат разположени кътчетата и на няколко ресторанта, които също няма да ни оставят гладни. Всички участници в Street Food & Art Festival "Кино и Храна" са тук, а програмата по дни е тук.   

Уикенд на екопътека "Бяла река"

Уикенд на екопътека "Бяла река"

В хладната прегръдка на Стара планина

В неделя, 11 август, пък ще се проведе European Street Food Awards 2019 - Bulgaria, които трябва да излъчат победителя в надпреварата за най-хубава улична храна у нас. Победителят ще представи страната ни European Street Food Awards 2019 в Швеция през септември.