Времето напоследък може и да ни напомня, че есен се задава, но ние пък отказваме все още да пуснем лятото. Все пак, има още коктейли, с които не сме експериментирали.
А сега тъкмо идва ред на един от най-подходящите за плажа коктейли. Разбира се, че е свеж. Разбира се, че е с джин. И както повелява традицията, разбира се, че е лесен за забъркване. Имаме всичко това предвид, защото знаем, че лятото е времето, в което искаме да си почиваме максимално и да прекарваме време в кухнята минимално.
Тази седмица е ред да споделим рецептата за коктейл Gibson. Той често е оприличаван на мартинито, защото го наподобява на вкус. Но по-интересното при Gibson е, че заменя традиционните за мартинито маслинка и лимон с мариновани лукчета.
Източник: iStock
И тъкмо заради джина, който е главният заподозрян в рецептата, Gibson е подходящ за плажа със свежестта и леката си игрива лютивина.
Разбира се, не е нужно да използваме точно джин The Botanist, както препоръчват от bon appetit, но ако сме ценители на алкохолната напитка, си заслужава да опитаме.
Специалното на The Botanist е, че е дестилиран от 22 ръчно отбрани растения, грижовно отглеждани на отдалечения шотландски остров Айли. Можем да изпробваме джина както самостоятелно, така и в различни коктейлни рецепти. Но нека сега се върнем на Gibson и направо да споделим как да си го забъркаме.
Какво ни трябва
- 75 мл джин (например The Botanist)
- 15 мл сух вермут
- 15 мл саламура от коктейлни лукчета
Източник: iStock
Какво ги правим
Най-напред трябва добре да смесим всички три съставки. За целта в една голяма чаша ги изсипваме поред, добавяме лед и разбъркваме старателно докато ледът охлади микса.
След това вече можем да го прецедим и разпределим в две предварително охладени коктейлни чаши.
А накрая за допълнителен разкош, свежест и закачка, можем да гарнираме с две или три коктейлни лукчета от бурканчето.