Времето напоследък може и да ни напомня, че есен се задава, но ние пък отказваме все още да пуснем лятото. Все пак, има още коктейли, с които не сме експериментирали.

Коктейл Paloma, текила, грейпфрут сода, лайм и останалите съставки в рецептата

Paloma - най-плажният летен коктейл

Свеж, цитрусов и леко сладко-кисел

А сега тъкмо идва ред на един от най-подходящите за плажа коктейли. Разбира се, че е свеж. Разбира се, че е с джин. И както повелява традицията, разбира се, че е лесен за забъркване. Имаме всичко това предвид, защото знаем, че лятото е времето, в което искаме да си почиваме максимално и да прекарваме време в кухнята минимално.

Тази седмица е ред да споделим рецептата за коктейл Gibson. Той често е оприличаван на мартинито, защото го наподобява на вкус. Но по-интересното при Gibson е, че заменя традиционните за мартинито маслинка и лимон с мариновани лукчета.

Снимка 585295

Източник: iStock

И тъкмо заради джина, който е главният заподозрян в рецептата, Gibson е подходящ за плажа със свежестта и леката си игрива лютивина.

Разбира се, не е нужно да използваме точно джин The Botanist, както препоръчват от bon appetit, но ако сме ценители на алкохолната напитка, си заслужава да опитаме.

Специалното на The Botanist е, че е дестилиран от 22 ръчно отбрани растения, грижовно отглеждани на отдалечения шотландски остров Айли. Можем да изпробваме джина както самостоятелно, така и в различни коктейлни рецепти. Но нека сега се върнем на Gibson и направо да споделим как да си го забъркаме.

Какво ни трябва

  • 75 мл джин (например The Botanist)
  • 15 мл сух вермут
  • 15 мл саламура от коктейлни лукчета
Снимка 585297

Източник: iStock

Какво ги правим

Най-напред трябва добре да смесим всички три съставки. За целта в една голяма чаша ги изсипваме поред, добавяме лед и разбъркваме старателно докато ледът охлади микса.

След това вече можем да го прецедим и разпределим в две предварително охладени коктейлни чаши.

Tequila Sunset, текила, портокалов сок, гренадин и рецептата, с която да си забъркаме коктейла

Коктейлът с цветовете на летен залез

И как да си го забъркаме

А накрая за допълнителен разкош, свежест и закачка, можем да гарнираме с две или три коктейлни лукчета от бурканчето.