Като Margarita, но е по-добро. Докато нея като че ли я харесват най-много в САЩ, то коктейлът Paloma е фаворитът в съседно Мексико. И именно на него обръщаме внимание тази седмица.
Paloma-та се счита за по-добрият от двата коктейла не само защото е лесен за забъркване и сладко-кисел, но и защото има грейпфрутов свеж вкус и приятен розов цвят.
За да получим мечтателната комбинация от двете, са ни необходими само четири съставки, мерак да си забъркаме коктейла, както и (в най-добрия случай) един плаж наблизо. Все пак, това е най-плажният летен коктейл. Най-подходящо е да му се насладим докато сме под чадъра, заровили крака в златистия пясък и зареяли поглед надалеч, към морската шир.
Преди да отпием първата освежаваща глътка Paloma обаче, споделяме рецептата на delish, с която да си я направим.

Източник: iStock
Какво ни трябва:
- 50 мл текила
- сода в вкус на грейпфрут
- сокът от половин лайм
- резенче лайм
- сол
Какво ги правим:
Първата стъпка е да си вземем една плоска чиния, в която да сипем малко сол. След това горния ръб на коктейлната чаша, която сме си подготвили, навлажняваме с резенчето лайм и я потапяме в солта, така че да полепне по нея.
Тогава вече пълним чашата с лед, сипваме текилата, сокът от половин лайм и доливаме до горе със сода в вкус на грейпфрут.
Накрая разбъркваме добре, за да смесим всички вкусове и гарнираме като поставим резенчето лайм на ръба на чашата.