Останаха още няколко заключителни мача от груповата фаза на Мондиал 2022, които трябва да определят и последните класирали се за елиминационната фаза.

Йошко Гвардиол, Хюн-мин Сон, Елиес Скири и какво означават черните маски, с които играят на Мондиал 2022

Защо някои футболисти играят с маски

Черните маски на Мондиал 2022

Още преди началото на Световното първенство по футбол, което тази година се провежда в Катар, се знаеше, че то ще остане в историята. Но не само с вече известните причини, а и заради факта, че именно на него за първи път в почти 100-годишната история на турнира жени ще ръководят двубои.

Но за всички изминали до момента мачове виждахме Стефани Фрапар, Йошими Ямашита и Салима Мукансанга в ролята на четвърти рефери. Е, вече знаем и кой ще бъде мачът, който ще влезе в историята.

Двубоят тази вечер между Германия и Коста Рика ще бъде първият на световни първенства до момента, който ще се ръководи от изцяло женска съдийска бригада. Главен съдия ще бъде французойката Стефани Фрапар, а нейни помощници ще са бразилката Неуза Бек и мексиканката Карън Диас.

Женското присъствие не спира дотук, защото Катрин Несбит ще бъде част от екипа, отговорен за VAR. Към момента Стефани Фрапар е водила мачове от френската Лига 1 и Шампионската лига, като бе главен съдия и на финала за Купата на Франция тази година, пише 90min. 

Мондиал 2022, Стефани Фрапар, Йошими Ямашита, Салима Мукансанга и съдийките, които ще ръководят мачове от Световното първенство по футбол в Катар

Жените рефери на Мондиал 2022

Стефани Фрапар, Йошими Ямашита и Салима Мукансанга ще напишат история

Мачът между Коста Рика и Германия ще се играе тази вечер от 21 ч. на Al Bayt Stadium в Доха и е изключително важен и за двете страни - от него може да зависи класирането им за следващата фаза на турнира.