Много са куриозите, свързани със Световното първенство по футбол, което се провежда в момента в Катар. Ако оставим настрана сензационните обрати и политическите противоречия, нямаше как да не обърнем внимание на няколко странни гледки на терена.

Мондиал 2022, Хари Кейн, Rainbow Rolex Daytona и как подкрепи LGBTQ+ общността

Часовникът на протеста на Хари Кейн

Добро попадение за нападателя на Англия

Футболисти от различни държави играха със странни черни маски, което накара феновете да започнат да ги сравняват с Ханибал Лектър или с Фантома от операта. Въпросните маски не са някакъв моден аксесоар, а са свързани със здравословни проблеми на въпросните играчи.

Йошко Гвардиол от хърватския национален тим се появи с подобна на мачовете на страната си срещу Мароко и срещу Канада. 20-годишният футболист на Лайпциг получи травма по време на мач с клубния си отбор по-рано този месец.

Снимка 597182

Източник: GettyImages

Счупен нос и наранявания по лицето са причината Гвардиол да реши да се застрахова срещу нови контузии, като избере да носи лъскавата черна маска, изработена да пасва идеално на формата на лицето му.

Снимка 597183

Източник: GettyImages

Футболистът на Южна Корея Хюн-мин Сон също излезе на терена с подобна. Контузията в околочната област също е получена по време на мач с клубния му отбор Тотнъм. "По-удобна е, отколкото си представях", коментира той маската, изработена от карбонови влакна.

Снимка 597184

Източник: GettyImages

Подобно на горните двама, и Елиес Скири от отбора на Тунис страда от травма, получена на терена заедно с клубния му тим Кьолн. Черната маска, с което излезе на мачовете срещу Дания и Австралия, предпазва зарастващата му счупена скула, съобщават от Guardian.