До началото на Световното първенство по футбол в Катар има повече от месец, но новините около него не спират. Те обаче не са само положителни.

Мондиал 2022, Катар, екипите на Дания и протестът срещу погазването на човешките права в страната

Протестът на Дания на Мондиал 2022

Това Световно първенство по футбол няма да бъде като никое друго

Националният отбор на Дания например ще покаже много лично отношение към страната домакин. Екипите на датчаните, с които ще изиграят мачовете си на Мондиал 2022 ще са натоварени със символика и послания в подкрепа на човешките права, които според тях се потъпкват в Катар.

Но с това своеобразният протест на Дания не спира. От Reuters разбираме, че футболната федерация на страната е взела важно и необичайно решение. Според него семействата и половинките на футболистите няма да пътуват до Катар, за да са с тях и да ги подкрепят.

По този начин обаче не целят да накажат играчите по някакъв начин, а да минимизират колкото е възможно приходите, които страната домакин ще получи от националния отбор на Дания. Ето защо са ограничили до минимум пътуванията и хората, които ще пътуват.

Мондиал 2022, Катар, законите в страната и забраната за правене на случаен секс

Сексът на Мондиал 2022 ще се окаже мираж

Бракът е нещо много важно в страната домакин

Този ход е поредният, чрез който се изразява недоволството относно спазването на човешките права в Катар. Основните обвинения към страната са, че над 6500 мигранти са загубили живота си от 2010 г. насам. И също така, че немалък брой хора също са загинали, докато страната се е подготвяла за домакинството си за Мондиал 2022.