Вече започнахме да свикваме с необичайни неща. Просто последните две години ни научиха, че трябва да очакваме всичко и да не се изненадваме кой знае колко.

Мондиал 2022, Катар, законите в страната и забраната за правене на случаен секс

Сексът на Мондиал 2022 ще се окаже мираж

Бракът е нещо много важно в страната домакин

Трябва да свикнем и с мисълта, че тази година ще гледаме Световното първенство по футбол през зимата. Но това е така, защото домакин е Катар, а там температурите през юни и юли, когато обичайно се провежда, са нечовешко високи.

Всичко за старта на Мондиал 2022 вече е готово, но изборът на Катар за домакин продължава да буни духовете. Националният отбор на Дания например реши да изрази протеста си по доста интересен начин.

През изминалата седмица Hummel, който предоставя екипировката на датчаните, представи екипите, с които националният отбор ще играе мачовете си на Мондиал 2022 и те са с две послания. Едното е отправено към Европейското първенство през 1992 г.

Тогава Дания победи Германия на финала и грабна купата. Но другото по-важно послание е отправено директно към домакините от Катар. В пост в Instagram от Hummel обявиха, че почти незабележимите лога на екипа са в знак на протест срещу Катар и погазването на човешките права в страната.

От компанията твърдят, че както тяхното лого, така и това на Дания ще бъдат едва доловими на екипите, защото не искат да бъдат забелязвани на турнир, който е коствал животите на хиляди хора. Именно затова третият екип, който ще използват по време на тунира е чисто черен - цветът на траура, както самите Hummel посочват.

От The Guardian разбираме, че обвиненията срещу Катар са, че над 6500 мигранти са загубили живота си страната, откакто бе обявено, че именно тя ще е домакин на Мондиал 2022 преди 12 години. Като 37 смъртни случая са директно свързани с построяването на стадионите за турнира.

Мондиал 2022, Катар, стадион 974 и какво му е специалното на разглобяемия стадион

Когато стадионът е направен от контейнери

Какво му е специалното на стадион 974

От Qatar Supreme Committee, които имат грижата за организирането на Световното първенство тази година, отричат тези обвинения, като твърдят, че едва трима души са загинали по време на изграждането на спортните съоръжения за тези години, пише SPORTbible.