До началото на Мондиал 2022 остават още около пет месеца, което може и да ни се струва като ужасно много време, но сме сигурни, че ще отлети, без да го усетим (точно както преполовихме годината, без да се усетим).

Мондиал 2026, САЩ, Канада, Мексико и градовете, в които ще се играят мачовете

След 1994 г. САЩ отново ще е домакин на световно първенство

Ето в кои градове ще се играе футбол след четири години

Вече са ясни отборите и групите, но и някои от по-необичайните правила. И тук не говорим за неща касаещи футбола, а феновете. Както знаем, домакините от Катар са направили всичко възможно, за да може инфраструктурата им да отговаря на изискванията.

Но в страната има доста консервативни закони. Като например, че е незаконно да правиш секс с човек, с когото не си сключил брак. Като наказанието за подобно провинение е до седем години затвор. Не знаем за футболистите, но на феновете със сигурност няма да има хареса.

Английските фенове, които смятат да посетят Катар, за да гледат мачовете от световното първенство по футбол на живо, са били предупредени да внимават с нарушаването на закона. Полицейски служител потвърждава пред Daily Star за законите касаещи секса.

Това означава, че случайни забежки за една нощ са напълно изключени и немислими от страна на феновете. Освен ако не искат да си имат проблеми със закона, разбира се. Според SPORTbible, показването на интимност на публично място също може да доведе до арест.

Катар няма да е мечтана дестинация и за представителите на LGBTQ+ общността, защото хомосексуалността в страна също е обявена за незаконна и се наказва със затвор. Пийването на бира след мач на обществено място също ще се окаже мираж (не само сексът).

Мондиал 2022, Франция, Бразилия, Испания, прогнозите на суперкомпютър и кой е с най-големи шансове за титлата

Кой ще спечели Мондиал 2022 според суперкомпютър

Изненадата не е особено голяма

Феновете, които проявят неблагоразумието да се опитат да внесат какъвто и да било наркотик в Катар, ги грози присъда от 20 години. Като най-строгото наказание за подобно провинение в страната е смъртна присъда.