Има футболисти, които ще се отправят към Катар с една единствена цел - да помогнат на отборите си да достигнат до финал и, евентуално, да спечелят Световното първенство.

Род Стюард, Мондиал 2022 и колко пари е отказал изпълнителя, за да пее на Световното първенство в Катар

Музикантът, отказал 1 милион, за да пее на световното в Катар

Понякога принципите не се купуват

Но Антонио Рюдигер може да се окаже този, който ще спечели най-много симпатии след Мондиал 2022. Причината е, че Рюдигер няма да помогне единствено на Германия да достигне колкото се може по-напред в турнира, а и на 11 деца.

От Marca разбираме, че защитникът на Реал Мадрид е решил да използва цялата сума, която ще получи от немската футболна федерация за участието си на Мондиал 2022, за да плати операциите на 11 деца от Сиера Леоне.

Това не е първия път, в който Рюдигер помага на деца, като сега отново ще си партнира с организацията BigShoe, за да осигури трудни и скъпи операции, които ще променят живота на децата. С парите, които не се споменават колко точно са, Антонио Рюдигер ще помогне на деца с вродено плоскостъпие.

Оказва се, че в Сиера Леоне хората с това състояние не се приемат добре в обществото, биват изолирани, а в училище тормозени. И не бива да ни изненадва фактът, че футболистът ще помага на деца от Сиера Леоне, защото именно там е родена майка му.

Мондиал 2022, Габриел Мартинели и избирането му за състава на Бразилия за Световното първенство по футбол в Катар

От четвърта дивизия на Бразилия до Мондиал 2022

Историята на Габриел Мартинели е вдъхновяваща

Самият той казва, че такъв тип помощ е най-малкото, което може да направи. И че заради факта, че е роден в Германия, са му били предоставяни възможности, каквито на много деца в африканската страна се отказват.