Вече можем да преброим на пръстите на едната ръка оставащите дни до откриването на Световното първенство в Катар. След всички милиарди, които бяха похарчени за изграждането на стадиони и инфраструктура, очакваме и самото откриване да бъде зрелищно.

Дуа Липа, Мондиал 2022 и коментарите на изпълнителката за Катар

И Дуа Липа срещу Катар

Ще пее ли изпълнителката на Мондиал 2022

Докато гадаем какво точно са ни подготвили домакините на Мондиал 2022, разбираме, че Дуа Липа със сигурност няма да бъде част от музикантите, които ще изнесат шоу в Катар. Но докато с изпълнителката дори не е преговаряно за подобно нещо, с Род Стюард е. А изненадващото до някаква степен е, че британският рок изпълнител е отказал конкретна оферта.

Пред The Sunday Times Стюард казва, че преди малко повече от година са му били предложени много пари, за да пее на Мондиал 2022, но не се е съгласил, защото според него не би било правилно да се съгласи.

Род Стюард дори твърди, че му е бил предложен 1 милион долара, за да участва, но въпреки това не е изневерил на принципите и вижданията си, пише NME. Големите обвинения към домакините от Катар са за неспазването на човешките права и докладваните смъртни случай на мигранти в страната.

Мондиал 2022, Катар, законите в страната и забраната за правене на случаен секс

Сексът на Мондиал 2022 ще се окаже мираж

Бракът е нещо много важно в страната домакин

Друг основен проблем с човешките права в Катар е и фактът, че хомосексуалността е обявена за незаконна в страната. А и има редица други правила и закони, които са много различни от тези в Европа и много други страни по света.