Цветно, ярко и за пиене. Що е то? Напитка за деца? И да, и не.

Honey Deuce, US Open, какво свързва коктейла с тенис турнира и как да си го приготвим

Това ли е най-популярният коктейл

Каква е тайната на Honey Deuce

Всъщност най-точният отговор на въпроса е Dirty Shirley - коктейлът, чийто вкус ни носи носталгия от детството още щом отпием първа глътка от него. Невинността му обаче е съвсем привидна. Зад "маската" му на сладко сокче се крие тайната съставка, която го прави любимец на големите. А именно - водката.

Ето, дойдохме си на думата. Нека оставим бебешките приказки настрана. Въпреки че, ако пропуснем водката, би ни се получил чудесен върджин (безалкохолен) коктейл. Но все пак, последните летни дни се изплъзват все повече от ръцете ни, така че с последни сили се държим за тях като удавник за сламка и си заслужаваме да завъртим един коктейл с водка. Преди съвсем да сме останали с празни ръце и сламката да увисне във въздуха. Ако можем - грабваме я - ще ни трябва после да си разбъркаме Dirty Shirley-то.

А за да си го приготвим...

Снимка 588431

Източник: iStock

Какво ни трябва

  • 50 мл водка
  • 30 мл сок от лайм
  • 30 мл гренадин
  • 120 мл лимонада

Какво ги правим

Една висока коктейлна чаша най-напред пълним с лед. След това в нея сипваме водката, сокът от лайм, гренадинът и последно по ред, но не и по важност - лимонадата.

Тук вече идва и ролята на сламката (или пък металната коктейлна лъжица, ако имаме такава), с която разбъркваме добре всички съставки, за да се смесят вкусовете им.

Кралица Елизабет Втора, Dubonnet, джин и кой е любимият ѝ коктейл

Любимият коктейл на Елизабет II

Изненадващо семпъл и с джин, естествено

И за още по-голяма наслада от коктейла, може да си го гарнираме със сладка черешка или пък свежо резенче лайм, съветва delish.