35-годишен мъж разкрива своите тайни против стареене, след като всички му казват, че изглежда като тийнейджър. И дори само едно кратко надникване в профила му в социалните мрежи може да потвърди, че наистина е така.

Мъжът, който събира пари за бездомните, като... рисува техни портрети

Мъжът, който събира пари за бездомните, като... рисува техни портрети

Брайън Питърсън променя животи

Брандън Майлс Мей казва пред Metro, че използва слънцезащитен крем всеки ден, покрива кожата си, когато излиза навън и никога през живота си не е докосвал и капка алкохол. Той също така се храни с пресни плодове, растителна храна и риба, което според него му помага да се чувства също толкова млад, колкото преди 10 години. Брандън се грижи за кожата си от 13-годишен и полага усилия да поддържа здравословния си начин на живот.

"Когато отида при охраната на летището, винаги ме питат със съмнение на колко години съм. Мислят си, че нямам 18", споделя пред Metro създателят на съдържание в социалните медии от Мичиган, САЩ.

"Отдавам непиенето на младежкия си вид. Освен това цял живот съм се пазил от слънчева светлина - гледам да не излагам никаква част от тялото си на слънчевите лъчи", споделя още Брандън, като допълва, че възрастта, на която хората мислят, че е, варира, но в повечето случаи е между 15 и 19 г.

Йозеф Шалек - мъжът, който бяга 21 км бос и гол на сняг и лед, и държи планк над 9 часа

Мъжът, който бяга 21 км бос и гол на сняг и лед, и държи планк над 9 часа

Здрав дух в здраво тяло

Той смята, че това, което прави, е доста просто, но ефективно. Брандън притежава малка агенция за медицински комуникации, като предоставя експертни консултантски услуги на фармацевтичната индустрия за създаване на планове, кампании и стратегии. Не крие, че винаги е имал пристрастие към здравословното хранене. На 15 години започва да прави някои диетични промени, като включва зелен чай и повече храни на растителна основа.

А на 19 премахва захарите, зърнените храни и въглехидратите и сега е на диета с органични храни и много риба с ниско съдържание на живак. "На 13 вече започнах да осъзнавам дълголетието и да полагам грижи против стареенето. На този етап наистина започнах да обръщам по-голямо внимание на храненето, за да поддържам тялото си младо."

Брандън също смята, че е важно да спортува, но не прави нищо прекалено натоварващо, за да избегне пренапрежението. Той казва, че инвестира време в себе си, но настоява, че начинът му на живот не е да живее вечно, а да поддържа здравето си възможно най-дълго.

"Не правя тежки упражнения. Твърде много упражнения могат да причинят стрес на тялото, което да го състари." Затова той спортува нежно и умерено - разходка, йога и малко силови тренировки.

Питър Колат - мъжът, който счупи 2 световни рекорда за плуване в замръзнало езеро

Мъжът, който счупи 2 световни рекорда за плуване в замръзнало езеро

За 52-годишния фрийдайвър няма невъзможни неща

"Искам да се чувствам добре. Да се чувстваш млад е част от това да изглеждаш млад. Мисля, че изглеждам по-добре, отколкото преди 10 години. Чувствам се физически и емоционално млад. Мисля, че тялото следва ума", категоричен е Брандън.

Брандън разкрива също, че повечето хора смятат, че начинът му на живот трябва да е "изтощителен", но според него е лесен за следване и определено си струва.