През 2023 г. Йозеф Шалек, който е фитнес ентусиаст, терапевт, лектор и треньор по личностно развитие, доказва своята изключителна сила на коремните мускули, като задържа в планк 9 часа, 38 минути и 47 секунди, подобрявайки предишния рекорд с повече от осем минути.

Кърт Щайнер - мъжът, който може да направи 88 "жабки" във водата

Мъжът, който може да направи 88 "жабки" във водата

Един забележителен рекорд

А само преди броени дни 54-годишният чех подобрява още един от Световните рекорди на Гинес - за най-бърз полумаратон, завършен бос на лед/сняг.  Шалек пробягва 21 км със замръзващи ходила върху лед и сняг за време от 1:50:42 ч., облечен само в чифт къси панталони. Той успява да подобри предишния рекорд от 2:16:34 ч., поставен от "Ледения човек" Вим Хоф преди 16 години, през 2007 г.

Този нов рекорд за полумаратон с боси крака е регистриран на открита "писта" в долина, близо до най-високата планина в Чехия. Разстоянието от 21.0975 км е измерено от професионален геодезист.

Подготовката на Шалек за рекорда на бос полумаратон всъщност започва преди повече от десетилетие. През 2013 г., още преди да стане бегач, Шалек започва да организира семинари, на които ходи бос върху горещи въглени и натрошени стъкла.

Дилън Стоун-Милър - мъжът, който на 32 години се оказва баща на 97 деца

Как един мъж на 32 се оказа баща на 97 деца

Уникалната история на Дилън Стоун-Милър

"Трябваше да покажа на хората как да управляват на практика своите страхове и липсата на самочувствие", пише той на уебсайта си.

През 2017 г., след като преживява раздяла и се бори с нездравословните хранителни навици и употребата на алкохол и цигари, той решава да опита да бяга, за да отвлича с нещо вниманието от разбитото му сърце. И по всичко личи, че се оказва доста добър в това.

 Дейвид Марджот  - мъжът, който на 95 г. реши отново да учи в университет

Когато си на 95 г. и тъкмо завършиш университет

Една интересна история от Великобритания

Що се отнася за подготовката му за маратона на лед и сняг, в продължение на две седмици пред маратона Шалек потапя краката си във вана с лед всеки ден, за да помогне на табаните си да свикнат със студа, пише Yahoo Life.