До началото на Световното първенство в Катар остава само още няколко дни и все още ни е трудно да свикнем с мисълта, че ще го гледаме на прага на зимата.

Мондиал 2022, отборът на Дания и защо жените и половинките на футболистите няма да пътуват до Катар в знак на протест

Защо датчаните ще са без половинките си на Мондиал 2022

Пореден протест срещу Катар

Но в крайна сметка трябва да се примирим, защото това е положението. Не всички обаче се примиряват с факта, че именно Катар е домакин на Мондиал 2022. Като националният отбор на Дания например, който ще изрази несъгласието си с потъпкването на човешките права в страната.

Датчаните далеч не са единствените, които негодуват. Прави го и Дуа Липа. Носеха се слухове, че изпълнителката ще бъде част от звездите, които ще вземат участие в откриването на Световното по футбол, но самата тя ги опроверга.

Чрез профила си в Instagram изпълнителката отрече да е замесена в развлекателната част от първенството, като призова домакините от Катар да изяснят ситуацията с потъпкването на човешките права в страната.

Дуа Липа пояснява, че никога не е била част от преговори за изпълнение на Мондиал 2022, но въпреки това ще подкрепя Англия. Като допълва, че ще посети Катар, когато страна успее да изпълни всички обещания за правата на човека, който е поела, когато е била обявена за домакин.

Мондиал 2022, Габриел Мартинели и избирането му за състава на Бразилия за Световното първенство по футбол в Катар

От четвърта дивизия на Бразилия до Мондиал 2022

Историята на Габриел Мартинели е вдъхновяваща

Големите обвинения срещу Катар са, че по време на изграждането на стадионите, на които ще се играят мачовете от Световното първенство по футбол, са загинали голям брой мигранти.