Вече е пределно ясно, че COVID-19, станал известен като коронавирус, ще донесе със себе си сериозни икономически сътресения не само в Китай и Азия, но и в Европа, и в Америка.

Автомобилните компании, коронавирусът и как влияе той на производството в световен мащаб

Голямата битка на автомобилните компании с коронавируса

Колко страшни са пораженията до този момент

Почти липсват международни компании, които да не са засегнати от мерките за ограничаването на заразата. Киното също няма да мине метър.

По данни на Comscore, първите два месеца от 2020 г. са били на сериозна загуба за филмовите студиа. За този период в Китай са били отчетени приходи в размер на 238 милиона долара, което си е направо смешно в сравнение с приходите за същия период през 2019 г., пише Variety.

Коронавирусът, "Смъртта може да почака", Китай и успя ли вирусът да спре Джеймс Бонд

Коронавирусът спря дори Джеймс Бонд

"Смъртта може да почака" ще понесе сериозни загуби

Тогава бокс офисът в Китай е спечелил 2.148 милиарда долара, което както и да го гледаме, си е спад с 1.91 милиард долара. Към 2 март заразените с коронавирус в Китай са повече от 80 000, а регистрираните смъртни случай - 2914.

"Мисията невъзможна", Италия, коронавирусът и отлагането на снимките на филма

Коронавирусът повлия и на "Мисията невъзможна"

Тази зараза влияе на всичко

Бокс офисът в Италия също започна да усеща ефектът от коронавируса. За изминалия уикенд е отчетен спад от 75% в приходите. Всичко това заради затварянето на много кина и призива хората да избягват публични места.